Zo betrek je je partner meer bij de zwangerschap

Zo betrek je je partner meer bij de zwangerschap

Jij bent degene die zwanger is, maar hoe zorg je ervoor dat je partner zich ook betrokken voelt gedurende deze negen maanden? Check deze tips!

Het is superleuk dat jij zwanger bent natuurlijk, maar voor je partner kan jouw zwangerschap best abstract aanvoelen. Je partner voelt immers niks en voor hem of haar verandert er pas écht iets wanneer de baby er is. Het is wel zo leuk als hij of zij zich ook betrokken voelt bij jouw zwangerschap. Hoe betrek je je partner meer bij de zwangerschap? Wij hebben tips!

Je bent zwanger. Je voelt je anders, je ziet je lichaam groeien en je voelt de baby in je buik bewegen. Waarschijnlijk ben jij meer bezig met de zwangerschap dan je partner. Logisch, want alles gebeurt in jouw lichaam. Toch is het fijn als je partner de zwangerschap ook al een beetje kan ‘beleven’.

TIP: SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEEK-TOT-WEEK NIEUWSBRIEF!

Wil je elke week een awesome mailtje van ons ontvangen met daarin de ontwikkeling van jouw soon to be born baby?

Schrijf je dan via deze link in voor onze nieuwsbrief! 

Partner betrekken bij zwangerschap: tips

Met onderstaande tips kun je je partner meer bij de zwangerschap betrekken. Zo kun je écht samen toeleven naar de geboorte van jullie kindje:

1. Neem je partner waar mogelijk mee naar controles

Bij sommige verloskundigenpraktijken kunnen echo’s ’s avonds ingepland worden, waardoor je partner hier makkelijker bij aanwezig kan zijn. Je man, vrouw, vriend of vriendin kan dan meekijken naar het spartelende baby’tje in je buik. Zo leuk om samen te beleven!

2. Laat je partner regelmatig aan je buik voelen

Ja, we weten het: het is irritant als mensen de hele tijd aan je buik zitten. Maar dit is de vader of mede-moeder van je kindje! Dus laat hem of haar meegenieten van de bewegingen in je buik en laat je liefde regelmatig een hand op je buik leggen. Je zult merken dat je kindje reageert op de aanraking en op zijn of haar stem. En dat contactmomentje tussen vader (of mede-mom) en baby is goud waard!

3. Bespreek belangrijke keuzes samen

Ook als het om de bevalling gaat. Natuurlijk ben jij degene die uiteindelijk beslist hoe je wil bevallen, maar je partner voelt zich wel meer betrokken als hij of zij mee mag denken over hoe de geboorte gaat verlopen. Bespreek samen het geboorteplan en zorg ervoor dat het een plan is waar jullie samen achter kunnen staan.

4. Praat samen over je kindje

Fantaseer samen over babynamen en praat over hoe het straks zal zijn als jullie baby geboren is. Er samen over praten maakt het ‘echt’. 

5. Ga samen op bevalcursus

Laten we eerlijk wezen: jij moet bevallen, maar ernaast staan en toekijken is ook geen gemakkelijke taak. Door samen een zwangerschapscursus of -yoga te volgen, leef je samen toe naar de bevalling én weet je partner tijdens de bevalling veel beter wat hij of zij voor jou kan doen. Win-win!

6. Richt samen de babykamer in

Door samen iets praktisch doen voor je kindje ben je samen bewust bezig met de komst van jullie baby. Vraag hem of haar ook wat hij of zij mooi vindt voor de babykamer. Dat is misschien lastig wanneer je nesteldrang hebt en je het liefst alles zelf bepaalt, maar voor je partner is het fijn om hierbij betrokken te zijn!

7. Ga op babymoon

Lekker nog even met z’n tweetjes op vakantie of een weekendje weg voordat jullie kindje er is. Zo kun je fijn samen zijn en eindeloos praten over de zwangerschap en jullie baby. 

8. Organiseer een “dadchelor-party”

Dat is een soort babyshower, maar dan voor je man of vriend. Een echt mannenfeest met zijn beste vrienden om de zwangerschap te vieren! Is je partner een vrouw, dan is de babyshower die georganiseerd wordt door vriendinnen of familie natuurlijk gewoon voor jullie samen!

Met deze tips leven jullie echt samen toe naar de geboorte van jullie kindje. Een bijzondere periode! Voelt jouw partner zich betrokken bij jouw zwangerschap? 

Lisse van de Groep

Door

04 december 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.