Sinterklaascadeaus kind 3 jaar | Wat geef je een 3-jarige voor Sinterklaas?

Ben jij op zoek naar leuke Sinterklaascadeaus voor een kind van 3 jaar? Check dan snel onze lijst met heel veel inspiratie!

Sinterklaas komt er weer aan en dat betekent dat jij op cadeautjesjacht moet voor je 3-jarige peuter. Het is altijd een behoorlijke missie om de mooiste pakjes bij elkaar te zoeken. Maar wat geef je een driejarige op 5 december? En wat koop je als schoencadeautjes? Met onze Sinterklaas-cadeautips voor een kind van 3 jaar kom je een heel eind!

De leeftijd van 3 jaar wordt nog wel eens ervaren als een lastige leeftijd: je kind is groter dan de meeste peutertjes en is toe aan een nieuwe uitdaging, maar moet nog even wachten tot hij of zij voor het eerst naar school kan. Maar is dit echt lastig, of ook wel weer juist heel erg leuk?

Je kind gaat het Sinterklaasfeest veel bewuster ervaren dan eerdere jaren en op die grotere behoefte aan uitdaging kun je met leuke cadeaus juist heel goed inspelen. Ga er lekker voor zitten, snoep alvast wat pepernoten en sla je slag met deze leuke cadeautjes voor pakjesavond voor een peuter van 3 jaar!

Educatief speelgoed als Sinterklaascadeau

Peuters van 3 jaar oud houden van nieuwe dingen leren! Er is op die leeftijd niets leukers dan ontdekken en spelenderwijs leren. Dus waarom geef je je kind geen educatief speelgoed cadeau?

Koop bijvoorbeeld een leuk spel waarbij je peuter echt een tactiek moet bedenken, of een spel waarmee je de motorische ontwikkeling van je 3-jarige zoon of dochter stimuleert. En voor de kindjes die al bezig zijn met het herkennen van letters, kun je zelfs al leuke letterspelletjes geven! Leuk als schoencadeautje, of als Sinterklaaskado op de grote avond zelf!

Boekjes voor een 3-jarige op Sinterklaasavond

Het is leuk om te merken dat je kind met 3 jaar toe is aan een ander soort boekjes. Omdat kinderen rond deze leeftijd veel vragen gaan stellen en nieuwsgieriger worden, kunnen verhalen met bepaalde thema’s heel leuk zijn voor driejarigen.

Klassieke voorleesverhalen blijven natuurlijk ook heerlijk, net als mooie prentenboeken. Een boek is het perfecte Sinterklaascadeau voor een kind van 3 jaar, omdat je hier het hele jaar plezier van hebt! Eventuele broertjes en/of zusjes kunnen ook lekker meegenieten van de verhaaltjes en het is als ouder ook fijn om dat ene boekje dat je al honderd keer gelezen hebt eens te kunnen vervangen voor iets nieuws. Am I right? Deze boekjes zijn perfect als Sinterklaascadeau, ook voor in de schoen!

 

Bouwspeelgoed voor een 3-jarige

Heb je al gemerkt dat je kind van 3 jaar steeds betere motorische vaardigheden ontwikkelt? Het is leuk om je peuter hierin te blijven stimuleren, door hem of haar als Sinterklaascadeau bouwspeelgoed te geven: leuke blokken, Duplo of het houten speelgoed van Little Dutch. Zo kan je kind zijn of haar motoriek blijven ontwikkelen en nieuwe creatieve vaardigheden opdoen.

En let maar eens op, papa’s en mama’s van meisjes: ook meiden vinden het héél leuk om te bouwen. Maak je dochter bijvoorbeeld blij door haar een prachtige prinsessenset van Duplo als Sinterklaascadeau te geven, of door haar op 5 december te verrassen met de altijd mooie regenboog van Grimm!

 

Speelgoed om de fantasie te ontwikkelen

De belevingswereld van je driejarige kind is een stuk groter dan vorig jaar tijdens het Sinterklaasfeest. Je zult merken dat je zoon of dochter nu veel meer meekrijgt van Sint en zijn Pieten en dat hij of zij zich meer en meer realiseert dat er een heleboel cadeautjes zijn om uit te pakken. Daar kun je in je cadeaukeuze gebruik van maken, want die groter wordende belevingswereld maakt ook ruimte voor een heleboel fantasie!

Stimuleer dit met Sinterklaascadeautjes die je kind nog fantasierijker maken: prachtige verkleedkleren, speelgoed waar je kind verhaaltjes mee kan bedenken of - voor de echte poppenmoeders - een pop om te verzorgen.

 

Kleding als Sinterklaascadeau voor een peuter

Het blijft altijd een goed idee: kleding als Sinterklaascadeautje. Het lijkt misschien geen leuk cadeau, maar ontdek zelf maar eens hoe blij een kind kan zijn met mooie schoenen of een te gekke jas. Het mooie aan het geven van kleding als cadeau voor Sinterklaas, is dat je een cadeau geeft dat ook echt nuttig is. Kleding heb je toch nodig. Hier staat vast iets leuks voor jouw 3-jarige kindje bij!

Shop de leukste kinderkleding bij H&M >>

 

LEES OOK: Hoe vaak mag je kind zijn schoen zetten?

Schoencadeaus voor een kind van 3 jaar

De leukste schoencadeautjes zijn klein, maar fijn. Leuke Sinterklaascadeautjes om de voorpret van het feest van Sint en Piet te vergroten. Er zijn genoeg leuke kado’s die zich uitstekend lenen als schoencadeau. Eén van de onderstaande cadeautjes doet het vast goed in de schoen van jouw peuter! Enne... vergeet niet om er wat pepernootjes bij te leggen!

Shop hier het leukste speelgoed tot €10!

 

Met de bovenstaande Sinterklaascadeautjes moet het lukken om voor jouw peutertje een mooi presentje te vinden. Weet je al wat jij jouw 3-jarige voor Sinterklaas gaat geven?

Lisse van de Groep

Door

16 oktober 2019

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.