Kinderen veilig op YouTube met YouTube Kids

Kinderen veilig op YouTube met YouTube Kids

Is jouw kind ook zo dol op de filmpjes op YouTube, maar maak je je zorgen over wat hij allemaal tegenkomt? Speciaal voor kinderen is er nu YouTube Kids!

Het is een zorg van veel ouders: kinderen en YouTube. Wat komen ze allemaal tegen wat eigenlijk niet voor hun kinderoogjes bedoeld is? Het videoplatform staat immers vol met filmpjes die zelfs voor volwassenen niet prettig zijn om naar te kijken, aangezien iedereen maar kan uploaden wat ie wil. Daarom is er nu ook in Nederland YouTube Kids gelanceerd!

Kind veilig op YouTube

Met de YouTube Kids-app kunnen kinderen op een gezinsvriendelijke manier van YouTube genieten. Met YouTube Kids wordt het namelijk makkelijker om video’s te vinden die kinderen leuk vinden en krijgen ouders makkelijke tools om zelf te selecteren wat hun kinderen kunnen zien. Bovendien kun je de tijd die ze kunnen doorbrengen achter hun scherm beheersen.

Zoek tekenfilms die kinderen leuk vinden, bekijk educatieve video’s, luister naar kinderliedjes of krijg een antwoord op vragen over bijvoorbeeld wiskunde, natuur en wetenschap!

YouTube Kids-app

YouTube Kids is wereldwijd een van de populairste kinder-apps op de markt, maar was nog niet beschikbaar in Nederland. De app kan nu gratis worden gedownload en kan op je telefoon, tablet of op het grote scherm worden bekeken met Google Chromecast, Apple TV, game consoles of een Smart TV.

LEES OOK: De leukste apps voor kinderen

Ouderlijk toezicht en online veiligheid

Als je de app voor de eerste keer opent, leer je hoe YouTube Kids video’s selecteert en aanbeveelt. Vervolgens kun je afzonderlijk voor ieder kind instellen welke video’s worden getoond, maar bijvoorbeeld ook de maximale kijktijd en de mogelijkheid om de zoekfunctie in- of uit te schakelen. Ook kunnen ouders terugzien waar hun kinderen naar gekeken hebben.

Waarom YouTube Kids ideaal is

Dit zijn de vijf populairste YouTube Kids-functies:

Gezinsvriendelijk

De YouTube Kids-app heeft een gezinsvriendelijke omgeving waar kinderen hun nieuwsgierigheid en verbeeldingskracht kunnen laten zien via kanalen en afspeellijsten die zijn onderverdeeld in vier categorieën: Shows, Muziek, Leren en Ontdekken.

Inhoud die door ouders is goedgekeurd

In de modus 'goedgekeurde inhoud' kunnen ouders specifieke video's en kanalen selecteren en deze beschikbaar maken voor hun kind. Als ouders graag willen weten welke inhoud hun kinderen in de app kunnen bekijken, of bepaalde video's of kanalen willen uitsluiten, is dit eenvoudig te beheren. Ouders kunnen daarnaast ook kiezen om de zoekmodus wel of niet in te schakelen. Mocht je toch een video vinden die je zorgen baart, kun je dit eenvoudig melden.

Collecties

Ouders kunnen gemakkelijk kiezen tot welke collecties en onderwerpen ze hun kinderen toegang willen geven. Kinderen kunnen genieten van collecties van kanalen over uiteenlopende onderwerpen, variërend van knutselen, muziek, sport, leren en nog veel meer.

Gebruiksvriendelijk

Grotere afbeeldingen en duidelijk zichtbare pictogrammen maken het voor kinderen gemakkelijk om de app te gebruiken.

Schermtijd

Met de geïntegreerde timer kunnen ouders de kijktijd voor hun kinderen eenvoudig instellen, bijvoorbeeld door een sessie te beperken tot 30 minuten. De app zal je kind op de hoogte stellen zodra de sessie voorbij is.

 

LEES OOK: Tips om de beeldschermtijd van je kids te beperken

YouTube Kids downloaden

YouTube Kids is bedoeld voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Je kunt de app downloaden via Google Play en Apple Store. YouTube Kids is een gratis, advertentie-ondersteunde app. Als je een volledig advertentie-vrije app wil, is er een YouTube Premium-abonnement vanaf €11,99.

Kinderen hebben geen Google-account nodig om te genieten van YouTube Kids. Het is niet mogelijk om video's te uploaden of comments achter te laten onder de video’s op YouTube Kids.

Marieke van Boven

Door

07 februari 2019

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.