Leuke apps voor kinderen

Leuke apps voor kinderen

Apps kunnen zowel vermaak als educatie bieden, maar welke kindvriendelijke apps zijn nou echt het leukst?

Als je jouw kindje met een tablet laat spelen, wil je natuurlijk wel dat hier kindvriendelijke apps op staan. Het aanbod apps is echter enorm waardoor het soms lastig kan zijn om de juiste apps voor jouw kleine te vinden.

kindvriendelijke apps

Vooral bij jonge kindjes is het fijn als de app auditieve ondersteuning biedt. Daarnaast moeten kinderapps gebruiksvriendelijk zijn en een duidelijke navigatie hebben. Het liefst bevatten ze geen reclame, zeker als je kleine er zelfstandig mee aan de slag gaat. Het is handig om een nieuwe app de eerste paar keren samen te bekijken en er samen mee te spelen. Vaak bieden goede apps ook aanvullende informatie voor de ouders aan. Bekijk hieronder onze lijst met 11 leuke apps voor kinderen.

1. NOA'S STERREN

Dit mooie prentenboek zit vol leuke animaties en geluidseffecten. Het verhaal wordt voorgelezen en bevat interactieve elementen voor je kleine. Het is geschikt voor kindjes van 3 tot 6 jaar oud. Je kan deze app downloaden in de iTunes app store.

2. PIM EN POM OP SAFARI

In deze app gaan de twee poezen Pim en Pom op een avontuurlijke safari. Je kindje kan liedjes meezingen en dierengeluiden raden. Daarnaast bevat het een geanimeerd en voorgelezen verhaal waarbij je kindje geactiveerd wordt om Pim en Pom te helpen in hun avontuur. Je kan deze app downloaden in de iTunes app store en in de Google Play store

3. ROODKAPJE, EEN SPROOKJE IN 3-D

In deze interactieve app wordt je kindje betrokken in het sprookje en heeft hij of zij zelf invloed op het verloop van het verhaal over Roodkapje. Je kan deze app downloaden in de iTunes app store.

4. HEKSJE & WILLEM

Dit prentenboek is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar oud. Er is een optie om tijdens het voorlezen van het verhaal de tekst te laten markeren, zodat je kindje al kan oefenen met meelezen. De app bevat mooie animaties en muzikale geluidseffecten. Ook is er interactie door elementen die aangeraakt kunnen worden. Je kan deze app downloaden in de iTunes app store.

5. JOP GAAT SLAPEN

De app 'Jop gaat slapen' helpt kinderen van 2 tot 6 jaar bij het vaste patroon voor het slapengaan. Je kindje helpt in de app de giraffe met de bedtijd routine zoals opruimen, wassen, pyjama aan, verhaaltje lezen en uiteindelijk natuurlijk lekker dromen. Je kan deze ideale app voor het naar bed gaan downloaden in de iTunes app store en in de Google Play store

6. JOKIE

Komt dit personage je bekend voor? Dat kan goed kloppen, aangezien Jokie zijn oorsprong kent in de Efteling-attractie Carnaval Festival en ook op televisie terug te zien is. De app Jokie bevat leuke spelletjes zonder regels, tijdslimiet of highscores waardoor je kleine heerlijk ontspannend kan spelen. De app is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar oud. Je kan deze app downloaden in de iTunes app store en in de Google Play store. 

7. KNUFFELZOO

Knuffelzoo doet het wereldwijd goed onder kinderen en hun ouders. De geanimeerde dieren maken speelse en muzikale geluiden. Gewoon even bekijken dus, in de iTunes app store of de Google Play store

8. DIERENLIEDJES

De app 'Dierenliedjes - spelend leren over dieren en hun geluiden via liedjes' bevat vrolijke kinderliedjes waardoor kinderen op een leuke manier over dieren en hun geluiden leren. Let wel even op, de app bevat aankopen vanuit de app. Het is handig om deze optie even uit te schakelen in je instellingen van je iPhone of iPad om onverwachte kosten te voorkomen. Je kan deze app gratis downloaden in de iTunes app store.

9. JIP EN JANNEKE, WINKELTJE SPELEN

Jip en Janneke gaan een winkel starten, en jouw kindje kan ze daarbij helpen door te kijken, zoeken en tellen. Natuurlijk is het spel voorzien van tekeningen van Fiep Westendorp en loopt de stijl helemaal in lijn met andere Jip en Janneke producten. De app is gemaakt voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar oud. Je kan het spel downloaden in de iTunes app store.

10. KOEKOEK TV

Koekoek TV bevat door hen geselecteerde kindvriendelijke YouTube-filmpjes waardoor je kleine geen ongeschikte filmpjes te zien kan krijgen en zelfstandig video's kan kijken. Je kan deze app gratis downloaden in de iTunes app store en in de Google Play store

11. School tv BEELDBANK

De app van School TV bevat educatieve videofragmenten en je kan de filmpjes filteren op niveau, bijvoorbeeld peuters en kleuters. Je kan deze app gratis downloaden in de iTunes app store en in de Google Play store.

Wat zijn jouw favoriete apps voor je kleine? Laat het weten in een reactie.

Emma Jongen

Door

27 november 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.