De multifunctionele kinderwagen Bugaboo Donkey² - mijn ervaring

De multifunctionele kinderwagen Bugaboo Donkey² - mijn ervaring

Je had al een kleintje rondlopen en toen kwam er een baby bij. Hoe vervoer je ze allebei tegelijk? MiniMe’s Sarah deelt haar ervaringen met de multifunctionele kinderwagen Bugaboo Donkey²!

Met een peuter en een newborn is het wel zo praktisch als je ze allebei tegelijk kunt vervoeren. Daarom is de Bugaboo Donkey² superhandig: je kunt ‘m gebruiken voor één van de twee, maar óók als duowagen!

Als nieuwbakken ‘mama van twee’ mocht ik dit nieuwste Bugaboo-ontwerp testen: de Bugaboo Donkey² mono & duo. Dat liet ik me geen twee keer zeggen! Ik deel dan ook graag mijn ervaring.

Kinderwagen voor twee kinderen

De zoektocht naar een kinderwagen is al lastig, maar nog een beetje ingewikkelder als je twee kleine kids hebt. Natuurlijk kun je een meerijdplankje voor je oudste gebruiken, maar als je een lange wandeling gaat maken is dat niet zo comfortabel. Dan wil hij of zij ook lekker kunnen zitten!

Als ik alleen met #minime Mink op pad ga, is de Bugaboo Donkey² ook heel prettig in gebruik. Hij voelt erg licht aan door de fijne zwenkwielen. De kinderwagen is makkelijk met één hand te duwen en kan kleine bochtjes maken; handig als je in de supermarkt loopt met je boodschappenmandje. En al die ruimte voor mijn spullen! Daar ben ik heel blij mee, want ik sleep altijd veel te veel mee. Herkenbaar?!

Fotocredits: Sabrina Nieuwstraten

Bugaboo Donkey² mono: een pakezel!

Deze kinderwagen is door Bugaboo niet voor niks ‘Donkey’ genoemd: je kunt er niet alleen een extra kindje, maar ook lekker veel bagage in kwijt! Als je ‘m met één kindje gebruikt, heb je je telefoon, portemonnee en zonnebril makkelijk bij de hand in de zij-bagagetas. Ook is het handig dat je daarin, op een fijne hoogte, al flink wat boodschappen kwijt kunt.

In de bak onder de stoel of reiswieg kun je nog meer vervoeren, bijvoorbeeld de rest van de boodschappen of je jas als het buiten zonniger blijkt te zijn dan je had gedacht. Ideaal! Mijn tas vol verzorgingsspulletjes voor de kids hang ik aan de duwstang. And we’re good to go!

Bugaboo Donkey² duo: ombouwen tot duowagen

Wanneer je met twee kleine kindjes de deur uitgaat voor een wandeling door de stad of het bos, is het wel zo prettig als ze allebei goed kunnen zitten of liggen. De Donkey² is met maar drie simpele klikken om te bouwen tot een duowagen. Een extra bak of stoel erbij en klaar! De goede wendbaarheid van de wagen blijft hetzelfde, ondanks dat ie met twee kids natuurlijk wel wat breder is.

Maud is nu 3 jaar en eigenlijk al iets te groot voor deze wagen. Ze wil liever op haar loopfiets! Helemaal niet erg, want als ze daar ineens toch geen zin meer in heeft, kan ik de loopfiets ook mooi op/in de wagen vervoeren, met al die bagageruimte.

Fotocredits: Sabrina Nieuwstraten

Filmpje: zo bouw je ‘m om

Er is een handige instructievideo waarin goed te zien is hoe makkelijk en snel de Bugaboo Donkey² om te bouwen is tot een duowagen voor twee kindjes van verschillende leeftijden:

 

Nog even de voordelen op een rij:

  • Fijne zwenkwielen en kleine draaicirkel
  • Goed met één hand te duwen
  • Grote foambanden die lekker rijden op elke ondergrond
  • Véél ruimte voor bagage
  • Makkelijk om te bouwen tot duowagen als er een tweede kindje komt

Kom maar door met die mooie zomerse dagen. Wij zijn er klaar voor!

Je shopt de Bugaboo Donkey2 o.a. bij bol.com >>

Sarah Glasbergen

Door

17 mei 2019

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.