Avondritueel peuter - Zo ziet mijn schema eruit!

Avondritueel peuter - Zo ziet mijn schema eruit!

Avondritueel peuter - Zo ziet mijn schema eruit!

Het avondritueel met onze lieve peuter Maud (bijna drie jaar), is een heerlijk moment van de dag. Onder het mom van rust, reinheid en regelmaat, ziet ons avondritueel er bijna altijd hetzelfde uit. Heb het idee dat ze dat ook fijn vind. Daarnaast is Maud ook geen super beste slaper en juist door hier aan vast te houden, merk ik dat het naar bed gaan veel makkelijker gaat. Zo ziet ons avondritueel eruit.

Ons avondritueel in een schema:

18.00 - 18.45 Eten

19.00 Badderen (niet elke dag; als we niet gaan badderen, speelt ze vaak nog even beneden)

19.20 Tandenpoetsen/op de wc plassen

19.25 Pyjama aan

19.25 Boekjes lezen

19.30 Liedje zingen

19.30 Dag doornemen

19.30 Schaapje gaat aan

Nighty night!

Peuter 's avonds in bad?

Ik heb gehoord dat het niet goed is om écht elke dag in bad te gaan voor zo'n kleintje. Dat doen we ook niet, maar wel zeker vier keer per week. Maud is een super slechte slaper en heb juist het idee ze daar lekker rozig van wordt. Wij hebben in ons nieuwe huis een onwijs lekker bad gekocht van Soak. Waar niet alleen zij fan van is :) hahaha! Dus ja, nu we er net wonen, maken we er écht onwijs veel gebruik van. Jemig wat is dat makkelijk en fijn!

Tandenpoetsen met een peuter

Tandenpoetsen bij een peuter gaat écht niet altijd even makkelijk. Ik heb nu wel sinds kort een super coole tandenborstel, zo'n roze met prinsessen van Oral b. Ik moet zeggen dat helpt wel hoor!  En nu ook roze tandpasta om het feest helemaal af te maken. 

Boekjes lezen!

Wat is er nou lekkerder dan zo'n heerlijk kleintje die in haar pyjama bij je kruipt? Wij hebben een flinke verzameling met boekjes. Maar meestal heeft ze zo'n periode dat er eentje haar favoriet is.

Dag doornemen

De dag doornemen, daar ben ik sinds kort mee begonnen. Maud had namelijk last van nachtangsten. Ze werd dan gillend wakker en ze praatte ook enorm veel in haar slaap. Ik had als tip gekregen: neem de dag met je peuter door. Dan kunnen ze veel beter verwerken wat er die dag allemaal gebeurd is.

Schaap aan

Omdat ze vaak al heel vroeg wakker is hebben we een slaaptrainer voor peuters. Het is zo'n schaap. Als de ogen open zijn mag ze uit bed komen. Je gelooft het niet pas kwam ze beneden met het schaap. Ze had deze serieus los gekoppeld en trok met haar vingers de ogen open. Oftewel: ik mag nu uit bed! hahahaha! Maar over het algemeen werkt het schaap goed!

Bedtijd van een peuter

Ik vond het lastig om de bedtijd van haar te bepalen. Eerst ging ze namelijk rond acht uur naar bed. Maar, sinds die wintertijd leggen we haar wat eerder op bed. Wat opvallend is, is dat ze veel beter inslaapt. Ik denk dus dat we haar eerst te laat naar bed brachten.

Sarah Glasbergen

Door

28 november 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.