Doen deze zomer: de leukste kindvriendelijke festivals

Doen deze zomer: de leukste kindvriendelijke festivals

De zomer is het perfecte moment om een leuk, kindvriendelijk festival te bezoeken met de hele familie. Pak je agenda er maar bij en bereid je voor op veel fun & food!

Jep, veel van deze zomerse kindvriendelijke festivals en uitjes draaien om eten. En gezelligheid voor het hele gezin! Ik ging op zoek naar de leukste uitjes om te doen deze zomer. Hey ho, let's go! 

Hippieval in Rotterdam

Denk: Ibiza vibe, live muziek, foodtrucks en een toffe Hippiemarkt waar jij leuke sandaaltjes en armbandjes scoort. Voor de kids is er een leuke kidscorner en mócht je man nou een zuur gezicht trekken als hij van jouw plannen hoort: er is ook een man cave. Nou klinkt dit allemaal natuurlijk al supertof, maar ook de locatie is mucho bueno. Aan de rand van de Kralingse Plas, bij de nieuwe hotspot The Boathouse. 

Zet in je agenda: Hippieval, zondag 2 juli, Langepad 51, Rotterdam

festival Trek

Van Foodtruck Festival Trek heb je vást wel gehoord: het wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden en trekt zoals voorgaande jaren het hele land door. Behalve lekker eten bij een van de vele coole foodtrucks (wordt het sushi, Surinaams, oesters of een lekkere burger met speciaalbiertje?) zijn er véél leuke activiteiten voor jong en oud. 

Check de website voor alle data en locaties. Het festival trekt t/m september nog naar Eindhoven, Enschede, Den Bosch, Amsterdam en Den Haag.

Lepeltje Lepeltje

Nóg een foodfestival, maar hey, een mens moet toch eten! Hier vind je naast de leukste foodtrucks ook een mooie spullen markt en er is een uitgebreid kinderprogramma met theatervoorstellingen, lab proefjes en een knutselplein. Leuk! 

Check de website voor alle data en locaties. Lepeltje Lepeltje gaat nog naar Utrecht, Zwolle, Breda en Eindhoven.

De Parade

Theaterfestival De Parade is altijd een bont feestje, leuk voor jong en oud. Er zijn speciale kindervoorstellingen, een leuke manier om je kind kennis te laten maken met theater! Als ze al uit die verdraaid leuke zweefmolen te krijgen zijn natuurlijk... Vergeet zelf niet een leuke voorstelling mee te pikken en geniet verder gewoon van de gezellige sfeer en het lekkere eten en drinken.

De Parade is deze zomer weer te vinden in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Check de website voor alle data en voorstellingen.

Festival De Luie Hond in Arnhem

Hier wil ik alleen al naar toe vanwege de naam. En vanwege de Wijvenkraam: een grote vintagemarkt. Ook hier vind je natuurlijk weer een gezellige schare foodtrucks - welk festival kan nog zonder? En aan het strandje bij de Rijn zit je perfect bij de Beach Bar. Er treden bandjes op en voor de kleintjes is er een uitgebreide kids playground. I'm in! 

Zet in je agenda: De Luie Hond, 28-30 juli, Stadsblokken Arnhem.

Theaterfestival Boulevard in Den Bosch

In Den Bosch is het altijd gezellig, maar tijdens theaterfestival Boulevard nog nét iets meer. Dans, zang, straattheater en toneel vind je deze zomerdagen te over in Den Bosch. Ook voor kinderen zijn er altijd veel activiteiten! En die Bourgondische gezelligheid hè... 

Zet in je agenda: Theaterfestival Boulevard, 3-13 augustus, binnenstad Den Bosch

De openluchtbioscoop

Op verschillende plekken in Nederland worden in de zomer pleinen omgetoverd tot openluchtbioscopen. En vaak staat er ook wel een kinderfilm op het programma, want een openluchtbioscoop maakt niet alleen indruk op volwassenen! Je kunt bijvoorbeeld naar Zienemaan in Groningen (1-3 september), de Pleinbioscoop in Rotterdam (9-27 augustus) of Pluk de Nacht festival (16-26 augustus) in Amsterdam. 

En, welk kindvriendelijk festival ga jij bezoeken?

Rosanne Buitendijk

Door

13 juni 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.