De 7 beste baby autostoeltjes

De 7 beste baby autostoeltjes

Baby autostoeltjes moeten veilig zijn en makkelijk in gebruik. Welke autostoeltjes zijn nou het beste? Wij zochten het voor je uit!

Voor je baby wil je natuurlijk het beste autostoeltje aanschaffen. Hij moet vooral veilig zijn, maar ook comfortabel en makkelijk in gebruik. Maar het aanbod van autostoeltjes is zo groot, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe kies je nu het beste autostoeltje? Gelukkig worden ze vaak genoeg getest, dus geven wij je een overzicht van de 7 beste baby autostoeltjes!

Elk halfjaar worden de nieuwste baby autostoeltjes getest door de consumentenbond. Ze worden onder andere beoordeeld op veiligheid en gebruiksgemak. Deze 7 autostoeltjes zijn geschikt voor kinderen van 0 tot ongeveer 1 jaar oud, met een gewicht tot 13 kg. De laatste testresultaten zijn van Mei 2017. Dit betekent niet dat alle autostoeltjes nieuw zijn, want vaak zijn het de oudere modellen die toch nog het beste scoren!

Bevestiging met autogordel of Isofix (onderstel)

Je kunt je baby autostoeltje vaak op 2 verschillende manieren bevestigen in de auto. Gewoon met de autogordel, of met een Isofix bevestiging. Sommige autostoeltjes, de i-Size kinderzitjes, kunnen alleen met een Isofix bevestigd worden. Isofix is een internationaal gestandaardiseerd systeem voor de bevestiging van autostoeltjes in auto's. In de auto zitten dan Isofix bevestigingsbeugels waar je het autostoeltje zo op 'vastklikt'. De meeste nieuwe auto's hebben deze Isofix bevestigingspunten. Een derde mogelijkheid is een Isofix onderstel, wat je met Isofix in de auto bevestigt, en soms met de autogordel. Hier klik je vervolgens weer het autostoeltje op vast. 

de beste baby autostoeltjes

Om het dan toch net even wat overzichtelijker te maken zodat je de beste keuze kunt maken voor je kleintje staan hieronder de 7 best geteste autostoeltjes voor baby's!

1. Recaro Privia 

Dit autostoeltje is in mei 2014 getest, maar staat nog steeds met stip bovenaan met een 8,7. Hij scoort zelfs een 9,1 op veiligheid. Dit is wel in combinatie met een Isofix onderstel, maar ook wanneer je hem gewoon met de autogordel vastzet doet hij het goed. De installatie van het zitje en het vastgespen van je kindje zijn eenvoudig. Een nadeel van het stoeltje, vooral in combinatie met de Isofix base, is dat hij veel ruimte inneemt in de auto. Je shopt het autostoeltje op Babyline.nl voor €199,95 en de Recaro Privia Isofix base op Babypark.nl voor €149,95.

2. Peg Perego 

Dit autostoeltje van een in Nederland nog relatief onbekend merk kwam ook met vlag en wimpel uit de test in mei 2013, met een 8,3. Met een 8,4 voor veiligheid en een 8,2 voor gebruiksgemak is dit stoeltje dus ideaal! Vooral met de Isofix-basis is hij weer makkelijk te bevestigen en voorkomt dus een hoop gestuntel. Een minpuntje is dat de bekleding lastig schoon te maken is. Je shopt dit stoeltje op Baby-dump.nl voor €229,-, en de Primo Isofix base vind je op Bol.com voor €99,95.

3. Kiddy Evo-Luna i-Size

Ook dit autostoeltje scoorde goed met een 8,3 getest in mei 2016. Met een 7,3 voor ergonomie is het zitje supergeschikt voor pasgeboren én te vroeg geboren baby's. Het is het enige autostoeltje met een ligstand voor zowel in de auto als daarbuiten. Een aantal nadelen zijn dat ook dit stoeltje veel ruimte inneemt, de bekleding is moeilijk te verwijderen om te wassen en er zit een verhoogde concentratie ongewenste stoffen in de bekleding. Je shopt dit autostoeltje plus de Isofix base 2 op Babyhuyswebshop.nl voor €569,-.

4. Maxi-Cosi Pebble Plus

De Maxi-cosi Pebble Plus kwam in oktober 2015 met een 8,1 uit de test. Je mag dan ook wel wat verwachten van zo'n groot merk. Het stoeltje is eenvoudig te bevestigen met de autogordel of Isofix onderstel, neemt weinig ruimte in, je kindje zit comfortabel en de bekleding is makkelijk te verwijderen. Eigenlijk niks op aan te merken dus! En hij is in verschillende leuke kleurtjes verkrijgbaar op Babypark.nl vanaf €229,-. De Maxi-Cosi 2wayFix onderstel shop je op Babypark.nl voor €239,-.

5. Cybex Aton Q

Ook dit stoeltje kwam goed uit de test. De Cybex Aton Q kreeg met en zonder Isofix onderstel een 8,0. Alleen is hij toch veiliger met de Isofix, omdat hij niet makkelijk stevig vast te zetten is met de gordel. Je kunt hem snel en eenvoudig installeren, heeft een goede ondersteuning voor de beentjes en neemt een 'acceptabele' ruimte in in de auto. Je shopt de Cybex op Babypark.nl voor €179,- en de Cybex Aton Q I-Size Base shop je op Babypark.nl voor €169,95.

6. Joie I-Gemm

De Joie I-Gemm autostoel krijgt een 7,9 met gordelbevestiging en een 7,7 met Isofix bevestiging. Toch is hij makkelijk te gebruiken met het Isofix onderstel. Dankzij de zachte, comfortabele bekleding zit je kindje heerlijk en wanneer je de zitverkleiner verwijdert is hij ook makkelijk te gebruiken als je kindje groter wordt. De hoofdsteun en de gordels groeien ook met je kindje mee. Handig! Je shopt hem op Babypark.nl voor €149,- en ook de Joie I-Base Advance shop je op Babypark.nl voor €149,-.

7. Stokke iZi Go Modular by BeSafe

Met een 7,8 is dit de laatste, maar zeker niet de minste, autostoel in dit rijtje. Stokke is natuurlijk gewoon een heel goed merk en ook dit autostoeltje is hier bewijs van. Met een dikke 8,2 voor veiligheid hoort hij gewoon in het rijtje van beste autostoelen. Vooral als je fan bent van Stokke, want hij is perfect te combineren met een Stokke kinderwagen (zonder adapters!). Je kunt hem met de autogordel of Isofix base bevestigen en is supercomfortabel voor je kindje door zachte bekleding en een grote zonnekap met UV bescherming. Je shopt de Stokke iZi Go Modular op Babypark.nl voor €299,- en de BeSafe iZi Modular Base op Babypark.nl voor €249,-.

Bronnen: ANWB.nl, Consumentenbond.nl

Welke punten vinden jullie het zwaarst wegen bij het kiezen van een baby autostoel? Laat het weten in een reactie!

Gabriëlle  Wuister

Door

02 maart 2021

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.