De biershower: babyshower voor mannen

De biershower: babyshower voor mannen

Voor al die toegewijde mannen die het ook wel verdienen even in de spotlight te staan is er nu de biershower. Een soort ‘last-hoorah’ voor de papa-to-be!

De babyshower is een welbekend fenomeen hier in Nederland. De aanstaande moeder wordt flink in het zonnetje gezet en overladen met cadeaus en aandacht. Welverdiend natuurlijk, want vrouwen krijgen flink wat te verduren tijdens hun zwangerschap. De mannen worden meestal een beetje vergeten en eigenlijk is dit niet helemaal fair. Wij vinden het idee van een stoere babyshower voor mannen dan ook helemaal leuk!

De mannelijke babyshower

Dadchelor, man-shower, diapers & beer of dudes & diapers. De trend die vanuit Amerika is overgewaaid naar ons kleine landje heeft genoeg benamingen. Toch is het niet meer dan logisch dat, nu het feest ook bekender wordt in Nederland, wij hier onze eigen draai aan geven. Omdat de meeste mannen niet welkom zijn op normale babyshowers, gaan ze meestal met elkaar een biertje drinken. Daarom is de ‘Biershower’ hier wel erg toepasselijk. Maar hoe ziet zo’n biershower er dan uit?

Babyshower vs. biershower

Thema

De biershower lijkt in veel opzichten best wel op de babyshower. Toch zijn er ook een aantal opvallende verschillen. Zo draait het nu natuurlijk allemaal om de aanstaande vader. Daarom heeft de biershower meestal ook een mannelijk thema. We zien bierproeverijen, golfen, casino en barbecues veel voorbij komen. Net als bij de babyshower kun je het natuurlijk zo gek maken als je wilt. Je kunt het feest bij iemand thuis houden of op locatie. Is het buitenshuis, dan moet je niet raar opkijken als manlief opeens wordt ‘ontvoerd’ door zijn vrienden. De biershower kun  je namelijk ook best vergelijken met een vrijgezellenfeest.

Drinks en snacks

Ook zul je merken dat een ‘man-shower’ niet gepaard zal gaan met thee en zoetigheid. Hoewel de moms-to-be 9 maanden alcoholvrij het leven doorgaan, kan de man zich natuurlijk nog wel tegoed doen aan een biertje. Het heet niet voor niks ‘BIERshower’. Deze drank zal dan ook onmisbaar zijn, net als mannelijke hapjes zoals heel veel vlees.

Spelletjes

Kleine kans dat de mannen zitten te wachten op typische babyshower spelletjes. Als ze er de humor wel van in zien zijn veel originele babyshower spelletjes best in een mannelijk jasje te steken. Dit geeft meestal wel de fun-factor aan het feest. Mannen zijn vooral erg competitief ingesteld dus een luier-verwissel-race of een 'wat doe je als...' quiz zal zeker lachen zijn. De hoofdactiviteit zal waarschijnlijk ouderwets slap ouwehoeren zijn en grappen maken over wanneer de papa to be zijn gezicht weer eens zal laten zien in de vriendengroep. 

Cadeaus

Net als de moeder verdient de vader het ook om cadeaus te krijgen. Maak bijvoorbeeld een gepersonaliseerde luiertaart met blikjes bier in plaats van babyspullen. Een rompertje van de favoriete voetbalclub, een stoer voorleesboek of een draagzak waarmee de vader trots met zijn kleine op pad kan gaan zijn ook leuke ideeën. Be creative!


Voorbereiding op het vaderschap

Omdat de mannen een zwangerschap niet van zo dichtbij meemaken als de vrouw, kunnen ze zich nog niet helemaal inleven in hun rol als vader. De biershower is dan ook een toffe manier om de vader wat actiever bij de zwangerschap te betrekken en voor te bereiden op het komende ouderschap. Een baby krijgen is natuurlijk niet niks en zo krijgt de papa ook de mogelijkheid dit grote moment te delen met zijn mannelijke vrienden en familie. Fun!

Wat vind jij van de biershower? En is het wat voor jouw partner? Laat het ons weten in een reactie!

Gabriëlle  Wuister

Door

24 februari 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.