De leukste babyshower spelletjes

De leukste babyshower spelletjes

Organiseer jij een babyshower voor een vriendin of is die van jou binnenkort? Wij hebben een aantal leuke babyshower spelletjes!

Een babyshower geven wordt ook onder de Nederlandse moeders steeds populairder. En dat is heel logisch, de aanstaande mama's mogen best wel verwend worden! Zwanger zijn is tenslotte niet niks. Maar wat doe je nou precies op zo'n babyshower naast gezellig kletsen, kadootjes geven en lekker eten? Juist, babyshower spelletjes!

Er zijn ontelbaar veel babyshower spelletjes en de meesten zijn behoorlijk cheesy of kinderachtig. Gelukkig bestaan er nog wel hele leuke en originele spellen om te doen! Wij hebben de leukste babyshower spelletjes op een rij gezet, ter inspiratie voor je aanstaande babyshower.

Raad de babyfoto

Laat iedere gast een babyfoto van zichzelf meenemen en verzamel ze allemaal bij elkaar. Tijdens de babyshower geef je aan iedereen een andere foto, zodat de gasten kunnen raden wie wie is. Super leuk om te doen, want er komen vaak heel verschillende resultaten uit.

Babynaam ideeën

Zit je nog erg te twijfelen over de babynaam? Of zou je je kindje een tweede naam willen geven, maar weet je niet welke? Laat je inspireren op je babyshower! Vraag je gasten om een voornaam of tweede naam op een kaartje op te schrijven en deze in een pot te doen. Aan het einde van de dag lees je de kaartjes hardop voor. Dit kan hele leuke reacties opleveren, want iedereen heeft weer een eigen mening over een naam.

Dieren babynamen

Maak kaartjes met verschillende diersoorten en de namen van de jonkies van deze diersoorten. Zo kun je een soort memory spelen en de gasten laten uitvogelen welke babynaam bij welk dier hoort. Wist jij bijvoorbeeld dat een baby kangoeroe een 'Joey' heet?

Baby playlist

Schrijf binnen een minuut zoveel mogelijk liedjes op met het woord baby erin. Vergelijk daarna met elkaar wie welke liedjes heeft opgeschreven. Het kan leuk zijn om deze liedjes aan een spotify-playlist toe te voegen die je meteen kan afspelen tijdens de babyshower!

Spaarpotje

Dit spelletje is niet alleen leuk voor jou en de gasten, maar ook later voor de baby zelf! Tijdens de babyshower gokt iedereen op de geboortedatum van de baby, het geslacht (als dat nog niet bekend is) en het gewicht bij geboorte. Iedereen zet hier een klein bedrag op in (denk aan een paar euro). Bij de geboorte van de baby krijgt degene die alles heeft geraden (in het geval van het gewicht; het dichtst bij) de pot. Of nog beter, gaat de winst naar de baby!

Wijze raad

Wat niet alleen erg leuk is voor nu, maar ook voor later, is om een DIY gastenboekje te maken. In dit boek plak je kleine envelopjes met bijbehorende kaartjes. Laat de gasten van je babyshower allemaal een wijs advies noteren op zo'n kaartje en deze in de envelopjes doen. Leuk voor later om te lezen, zeker wanneer je wel wat wijze raad zou kunnen gebruiken!

Maak rompertjes

Niet echt een spelletje maar wel erg leuk. Maak samen met alle vriendinnen leuke rompertjes. Leuk om te doen en ten tweede ook nog eens handig om te hebben! Zie ook: Rompertjes maken

Who's the man

Ook leuk om andere spelletjes te doen die niet alleen maar baby-gerelateerd zijn. Neem nu het spel: Who's the man. Geef alle niet-zwangere een lekker glaasje wijn en je zal vast een geweldige avond hebben!

Geen spelletjes

Schat zelf in of de zwangere waarvoor je een babyshower organiseert wel van spelletjes houdt. Is het niet zo type waarom ga je dan niet gewoon lekker met vriendinnen eten!?

Heb je zelf nog leuke babyshower spelletjes die we echt aan deze lijst moeten toevoegen? We horen ze graag! 

Zoë Montijn

Door

17 november 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.