Baby geboren of kind jarig? Maak een raamtekening!

Baby geboren of kind jarig? Maak een raamtekening!

Maak van je raam een grote gezellige kleurplaat! Met krijtstift kun je heel makkelijk een raamtekening maken (die je er ook weer makkelijk afhaalt!)

'Maar ik ben helemaal niet creatief....' Ik hoor het je denken. Mijn tekeningen doen ook niet onder voor het werk van een kind uit groep 6. Maar met wat handige tricks lukt het mij ook om een gezellige raamtekening te maken. Leuk om zo stil te staan bij de seizoenen, feestdagen, verjaardagen of de geboorte van een baby! 

Krijtstift tekening op het raam

Met de kerstdagen waren mijn ramen versierd met grote sneeuwvlokken, kerstbomen en hertjes. Ik heb ze er pas afgeveegd (ja, daar was ik vrij laat mee, maar ik vond het zo gezellig) en eigenlijk mis ik het nu. Het wordt tijd voor iets nieuws! Er zijn verschillende manieren waarop je een raamtekening kunt maken. Als je heel creatief bent teken je natuurlijk lekker iets uit de losse pols, maar als je zoals ik bent heb je definitely een voorbeeld nodig. 

Raamtekening: sjablonen overtrekken

Print een tekening uit die je leuk vindt, plak deze op de buitenkant van het raam en trek de tekening aan de binnenkant over. Een paar tips: een tekening op een A4'tje valt nogal in het niet. Je zult de tekening dus misschien over zeker 4 A4'tjes moeten verdelen. Op Pinterest kun je hele leuke inspiratie vinden, maar je kunt ook sjablonen downloaden. Een leuke site daarvoor is bijvoorbeeld raamtekening.nl

Als je wilt dat het vanaf de buitenkant leesbaar is, heb je een sjabloon in spiegelbeeld nodig!

Sjabloon raamtekening natekenen

Een tekening overtrekken vergt toch wel enige handigheid. Vaak heb je te maken met dubbel glas en omdat er dus ruimte en lucht zit tussen de tekening die aan de ene kant hangt, en de stift die jij in je handen hebt, kan dit best een priegelwerkje zijn. Als het niet helemaal hopeloos gesteld is met je creativiteit, kun je ook een sjabloon of voorbeeldtekening natekenen. 

Rosanne Buitendijk

Door

02 maart 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.