Speelgoed waarmee je geen kind meer hebt aan je kind

Speelgoed waarmee je geen kind meer hebt aan je kind

En nee, jouw telefoon of iPad telt niet. Maar met dit speelgoed is jouw peuter of kleuter wel even zoet!

Een kindje die zichzelf kan vermaken, daar wordt toch elke mama blij van? Je kunt je kleine immers niet élke seconde entertainen. Wij vroegen in onze Mombitious Facebookgroep welk speelgoed echt een hit is voor urenlang speelplezier. Dit zijn de musthaves waarmee je even geen kind meer hebt aan je kind!

Zelfstandig spelen is iets wat jonge kindjes gaandeweg leren. Een éénjarige zul je niet zo snel een kwartier niet horen, maar dat komt vanzelf. Fijn, kun jij eindelijk een keer koken zonder jengelend kind aan je been!

1. speelkeukentje

Ik ken geen ouder waarbij het speelkeukentje geen hit is. In potjes en pannen roeren, vanalles in de oven stoppen en er weer uit halen, klittenbandpizza serveren... We schreven al eens een item over leuke houten speelkeukentjes voor kids. Ik heb zelf vorige maand een houten keukentje voor mijn peuterdochter gekocht en ook hier is het echt een groot succes. Hij staat in de keuken, dus we staan regelmatig naast elkaar te koken. Dit pannensetje van de Hema compleet met ovenwant en garde is trouwens ook echt een aanrader!

2. puzzelen

Met een puzzel die past bij de leeftijd van je kind zijn ze vaak ook héél lang zoet. Een puzzel met houten vormen is leuk voor kinderen van ongeveer 1 tot 1,5 jaar. Daarna kun je ook wel puzzels met puzzelstukjes introduceren. Dit puzzelboek van Woezel en Pip bevat 6 puzzels, die steeds ietsje moeilijker worden. De eerste puzzel met 4 stukken zullen de kleintjes al snel snappen. En daarna wordt het steeds leuker en uitdagender!

3. Schommelen

Hoezo is schommelen iets voor buiten? Je kunt ook prima binnen een schommel ophangen! Misschien niet in je woonkamer, maar waarom niet in de kinderkamer of op zolder. Gegarandeerd plezier!

4. tekenen, kleuren en kleien

Goed, je moet waarschijnlijk wel een oogje in het zeil houden (of je tafel, stoelen en muren gaan eraan) maar voor je weet zijn je kids lekker lang zoet met hun kunstwerkjes. Geef een paar rake complimenten en ze willen morgen weer aan de gang!

5. Bouwen met Duplo, Lego en blokken

Het begint met blokkentorens en Dublo bouwwerken omver gooien en uit elkaar halen, en vervolgens leren je kids steeds beter zelf te bouwen. En dat gaat niet vervelen! Super handig dat dit behoorlijk tijdloos speelgoed is. Kijk eens op zolder wat daar nog staat van toen jij nog een miniversie van jezelf was. Op Marktplaats kun je ook heel veel vinden. Voor kleine handjes waar Duplo nog iets te ingewikkeld voor is, kun je gaan voor de makkelijk in elkaar te zetten Mega Bloks

6. Nijntje verstoppertje

'Joehoee, ik ben verstopt!' roept Nijntje, die voor de honderste keer weer onder het kussen op de bank ligt. De bedoeling is dat jij Nijntje ergens verstopt en dat je kindje op het geluid afgaat. Bij ons thuis is het nog vooral leuk als dochterlief (1,5) ziet waar ze ongeveer verstopt wordt. Ze speelt dit net zo lief in haar eentje, al moet ik dan wel een paar keer verbaasd zeggen: 'hè, waar is Nijntje nou?'. 

7. playskool olifant

Deze olifant is alles waar jij eigenlijk níet op zit te wachten: alleen in felroze óf blauw te krijgen, het maakt geluid én het blaast lucht, dusja, de droom van ieder kind. Je kunt gekleurde ballen in de olifant stoppen die er vervolgens uitgeblazen worden. 'Ik heb nog nooit zoveel tijd voor mijzelf gehad,' aldus een van de mama's in de Mombitious Facebookgroep

8. treinbanen

Het in elkaar zetten van een treinbaan is al een leuk klusje waar de meeste kids (misschien met een beetje hulp) al even zoet mee zijn. En als er dan een waanzinnige baan ligt, kunnen ze daar nog eindeloos mee spelen. Heuveltje op, heuveltje af. Om het boompje heen, even wachten voor de spoorwegovergang... En oja, met het opruimen zijn ze ook wel even zoet haha. 

9. Lege dozen

Ben je toe aan een nieuwe stofzuiger, wasmachine of televisie? Dan springt je kind vast een gat in de lucht. De grote dozen waar deze apparaten inzitten zijn misschien wel het leukste en goedkoopste dingen om je eindeloos mee te vermaken!

Inspiratie nodig om te doen met je kinderen? In dit artikel vind je leuke ideeeën om je kinderen thuis te vermaken deze winter

Rosanne Buitendijk

Door

09 januari 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.