Het speelgoed van je kind slim opbergen in je woonkamer

Het speelgoed van je kind slim opbergen in je woonkamer

Wil jij het speelgoed van je kindje ook handig uit het zicht wegwerken in je woonkamer? Dit zijn de beste en leukste manieren!

Het speelgoed van je kinderen opbergen in je woonkamer kan nogal een uitdaging zijn. Je wil een oplossing die zowel praktisch als stijlvol is, zodat je je niet de hele dag ergert aan bergen speelgoed in je zorgvuldig bij elkaar gestylde interieur. Zo berg je het speelgoed slim en mooi op in je woonkamer!

Dat er een hoop verandert als je kinderen krijgt, hoeven we je niet meer vertellen. Eén van die dingen die zo anders zijn dan voorheen, is hoe je woonkamer eruit ziet. Van een VTwonen-proof huis is éven geen sprake meer dankzij die opvallende speelkeuken in de hoek en speelgoed dat je overal tegenkomt. Niks om je druk over te maken.

Overdag door de hele kamer, ‘s avonds opgeruimd

Ik heb er niks op tegen dat mijn woonkamer overdag bezaaid ligt met Duplo, boekjes, houten puzzels, knuffels, kleurpotloden en potjes en pannen uit het speelkeukentje. Maar al dat speelgoed hoeft dan ‘s avonds niet meer in mijn blikveld te liggen.

Berg het speelgoed op in een speelgoedkist of ga aan de slag met een van de andere handige oplossingen die we hieronder op een rijtje zetten. Zo is de woonkamer 's avonds als de kids op bed liggen weer voor jou!

LEES OOK: Een opgeruimd huis in 30 minuten

Opbergkisten voor speelgoed

Een handige en leuke manier om speelgoed op te bergen, is in een speelgoedkist. Een speelgoedkist staat leuk in woonkamer als meubel, maar is zeker ook handig, omdat het vaak ook gebruikt kan worden als extra zitje. Let met een kist wel goed op het gewicht van de deksel. Die kan namelijk soms iets te zwaar zijn voor kindervingertjes!

Collage opbergkisten

 1. Woood Dennis Speelgoedkist
 2. Woood Dennis Speelgoedkist
 3. Zeller Houten Opbergkist met Deksel
 4. Bandits & Angels - Opbergkist Classic wit
 5. vtwonen Stage Kistbank
 6. Wood4you - Speelgoedkist Army Vurenhout

Opbergkratjes voor speelgoed

De opvouwbare kratjes die je tegenwoordig overal tegenkomt zijn echt fantastisch. Ze zijn verkrijgbaar in allemaal leuke kleurtjes en zijn gewoon ontzettend veelzijdig! Gebruik deze om speelgoed in op te bergen door ze in een kast te zetten, op elkaar te stapelen of om speelgoed te categoriseren. Ook voor jezelf zijn de kratjes leuk voor knutsel- of kookspullen! 

TIP! De kratjes van HEMA zijn extra leuk als je er een setje letters bij doet, waarmee je ze kunt decoreren!

Collage opbergkratjes

 1. Ay-Kasa Opvouwbaar Kratje Midi Baby Pink
 2. Ay-Kasa Opvouwbaar Kratje Mini Khaki
 3. Ay-Kasa Opvouwbaar Kratje Midi Grey
 4. HEMA klapkrat letterbord recycled - leemgroen
 5. HEMA klapkratje letterbord recycled - roze
 6. HEMA letters voor klapkrat - wit

Opbergmand voor speelgoed

Een vrolijke of stijlvolle opbergmand is ook een handige en leuke manier om speelgoed op te bergen in je woonkamer! Ze zijn vaak wat groter en door hun vorm kun je ze gemakkelijk ergens in een hoek kwijt. Ze zijn er in verschillende kleuren, prints en maten, dus ook zeer geschikt als accessoire in de woon- of kinderkamer!

Collage speelgoedopbergmanden

 1. Gevlochten opbergmand zeegras Sass & Belle
 2. Nobodinoz opbergmand baobab - diamonds green
 3. Nobodinoz opbergmand bamboo - gold stella dream pink
 4. Oyoy opbergmand gomi - zwart
 5. Nobodinoz opbergmand tango - dolce vita pink
 6. Nobodinoz opbergmand bamboo - gold stella night blue
 7. HEMA opbergmand
 8. HEMA canvas mand

Play & Go-opbergzakken

Een leuke opbergzak voor speelgoed is ideaal. Play & Go is zelfs een handige 2-in-1-oplossing voor rondslingerend speelgoed. Als je hem openvouwt, heeft je kind een heerlijke speelmat om op te zitten en spelen. Na afloop leg je al het speelgoed in het midden, trek je de touwtjes aan en voilà... je hebt in no time een opbergzak! Makkelijker kan het niet. Super handig om snel op te ruimen en om mee te nemen onderweg. Play & Go heeft ook kleinere varianten om wat kleiner speelgoed of andere spullen mee te nemen!

Collage Play & Go-opbergzakken

 1. Play & Go opbergzak Color my bag
 2. Play & Go opbergzak en speelmat Regenboog
 3. Play & Go opbergzak - Roadmap
 4. Play & Go opbergzak mini - supergirl

Stapelbare opbergboxen

Heb je veel verschillende soorten speelgoed en wil je die netjes sorteren? Of heb je maar een kleine hoek en geen hele wand beschikbaar voor al het speelgoed? Dan zijn stapelbare opbergboxen een handige manier om speelgoed op te bergen! Hier kun je vaak veel speelgoed in kwijt en doordat ze op elkaar gestapeld kunnen worden, nemen ze minder ruimte in beslag. Stapelbare Lego-blokken zijn helemáál tof!

Collage stapelbare opbergboxen

 1. LEGO® Brick 8 Opberglade
 2. LEGO Iconic Opberglade Brick 8
 3. Kidsdepot Original Metalen Opberger
 4. Kidsdepot Metalen Opberger Original

Hoe berg jij het speelgoed van je kids op in je woonkamer? Deel je tips met ons!

Marieke van Boven

Door

30 december 2021

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.