Het speelgoed van je kind slim opbergen in je woonkamer

Het speelgoed van je kind slim opbergen in je woonkamer

Wil jij het speelgoed van je kindje ook handig uit het zicht weg werken? Dit zijn de beste en leukste manieren!

Dat er een hoop verandert als je kinderen krijgt, hoeven we je niet meer vertellen. Eén van die dingen die zo anders zijn dan voorheen, is hoe je woonkamer eruit ziet. Van een VT Wonen proof huis is éven geen sprake meer, dankzij die opvallende speelkeuken in de hoek en speelgoed dat je overal tegenkomt. Niks om je druk over te maken.

Overal speelgoed

Ik heb er niks op tegen dat mijn woonkamer overdag bezaaid ligt met Duplo, Nijntje boekjes, houten puzzels, knuffels, kleurpotloden en potjes en pannen uit het speelkeukentje. Maar al dat speelgoed hoeft niet constant in jouw blikveld te liggen. Berg het op in een speelgoedkist of ga aan de slag met een van de andere handige oplossingen. Zo is de woonkamer 's avonds als de kids op bed liggen weer voor jou. Enne, hier vind je nog meer easy tips voor een snel opgeruimd huis.

De leukste speelgoed opbergkisten

Een heel handig voordeel van deze speelgoedkisten is dat er genoeg in kan én ze een soft close hebben. Zo krijgt jouw kleintje nooit het deksel op zijn/haar vingers! Al hoef je daar bij de eerte twee opbergkisten nooit voor te vrezen, want die hebben geen deksel. Deze hebben wel wieltjes, waardoor je hem zo húp de trapkast inrijdt. 

1: Bloomingville opbergkist via Kleine Zebra - 2: donkergrijze Bopita opbergkist via Woonwinkel Babalade - 3: witte Woood opbergkist - 4: lichtgrijze Woood opbergkist - 5: Flexa Play opbergkist - 6: Opbergkist met Scandinavische look via Maison du Monde.

Is het een meubel of... een opbergkist?

Ook een leuk idee: je tovert een kale opbergkist om tot een meubel. Een bankje, kast of zelfs een speelbureautje voor je kleine. Geen speelgoed te zien, en je woonkamer leidt er niet onder!

Herken jij het Flexa Play opbergkastje, hier in de mintgroene variant? Leuk gedaan!

Wat ontzettend leuk! Een goede plek om speelgoed op te bergen, en tegelijk een plekje om lekker een boekje te lezen of te kleuren en knutselen.

Een mooie tipi is ook nog een leuk idee: je zet 's avonds al het speelgoed in de tipi en opgeruimd staat netjes!   

Nog een idee: je kunt ook nog gaan voor een speelmat en opbergzak in één. Slim bedacht toch? Wat is jouw gouden tip om het speelgoed uit het zicht te hebben?

Rosanne Buitendijk

Door

10 december 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.