6 redenen waarom klein wonen met een baby juist handig is

6 redenen waarom klein wonen met een baby juist handig is

Met jonge kinderen is wonen in een klein huisje zo gek nog niet. Waarom ik mijn grote gezinshuis soms best wil inruilen voor een klein poppenhuisje.

Ik woonde eerst met vriend en baby in een klein maar fijn appartement van 70 m2. Nu we verhuisd zijn naar een volwassen gezinshuis merk ik ineens dat in veel gevallen dat kleine appartement zo gek niet was...

1. Iets kwijt zijn duurt nooit lang

De keren dat ik Lonne's speen kwijt was zijn niet meer op twee handen te tellen, maar altijd vond ik dat ding in no-time terug. Zoveel verstopplekjes zijn er niet. Onder de bank? Onder de tafel? Achter haar commode? Bingo!

2. Je bent snel de deur uit

Sta ik met jas en schoenen aan, denk ik: o jaaa, ik moet haar lievelingsknuffel nog pakken. Nu denk ik: wáár is 'ie? Trap op: nee, toch niet boven. Trap af: hè, hier ook niet. Nog maar weer eens de trap op: o já hoor in de badkamer... Voorheen was ik na 20 seconden alsnog buiten omdat ik dan al alle ruimtes in het huis al gecheckt had. 

3. Schoonmaken is zo gebeurd

Je maakt je een uurtje kwaad en je héle huis blinkt weer, van de vloer tot toiletpot en spiegels. 

4. Je ruimt de was sneller op

Omdat het wasrek pal naast je bed of zelfs de bank staat en je dat gewoon zo snel mogelijk uit zicht wil hebben. Staat zo'n rek eenmaal uit zicht op zolder... dan hangt de was rustig een week te drogen. 

5. Je bent lekker opgeruimd

Niet zo veel plek hebben om dingen te bewaren werkt lekker rustgevend. Dingen waar ik niks mee kon, gooide ik gelijk weg. Bijna nooit kwam ik daardoor zooi tegen waarvan ik dacht: waarom heb ik dit in godsnaam bewaard... Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd, nietwaar. 

6. Geen gesjouw met babyspullen

Van veel moeders om me heen die wel in een 'normaal' gezinshuis woonden toen de kleine kwam, hoorde ik dat ze uiteindelijk bijvoorbeeld het aankleedkussen maar beneden legden. Gewoon omdat ze het heen en weer lopen van boven naar beneden zat werden. Heb je jezelf net lekker met je baby op de bank genesteld, ruik je een poepluier en moet je alsnog weer naar boven. Ben je net beneden, spuugt je kleintje zijn hele outfitje onder. Wéér naar boven voor schone kleren. Jep, je blijft lekker bezig. Dat had ik in elk geval niet in mijn kleine appartementje! Hoewel ik dan wel weer moest sjouwen met de kinderwagen... 

Rosanne Buitendijk

Door

25 oktober 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.