Naar een restaurant met kinderen? Deze tips en trucs werken bij mij!

Naar een restaurant met kinderen? Deze tips en trucs werken bij mij!

Ik ben gek op uit eten gaan en ook nu Maud er is proberen we dat er gewoon in te houden! Urenlang tafelen zit er niet altijd meer in, maar dat geeft niks. Met deze tips en trucs blijft het gezellig!

Je denkt misschien dat uit eten gaan en je kindje meenemen voor niemand leuk is. Kindje is misschien snel verveeld, jij vervolgens in de stress omdat je geen groot drama aan tafel wilt en de andere gasten niet tot last wil zijn. Maar ik ga regelmatig een hapje eten met vriend en kind en dat gaat verrassend goed. Ik krijg ook vaak juist hele leuke reacties van mensen: 'wat goed dat je haar gewoon meeneemt! Lekker blijven doen hoor!' Daarom bij deze mijn tips!

Dag principes, hier heb je mijn telefoon

Ik ben er echt geen grote voorstander van om mijn kindje eindeloos met mijn telefoon te laten spelen. Thuis gebeurt dat dan ook bijna niet, maar soms moet je je principes even opzij zetten. Wanneer Maud in een restaurant door haar geduld heen is, geef ik haar rustig mijn telefoon. Met de app 'We hebben er een geitje bij' (van het gelijknamige prentenboek) of de Bumba app is ze wel even zoet.

"Het is echt onvoorstelbaar: ze weet het mapje waarin deze apps op mijn telefoon staan moeiteloos te vinden. Ze swipet zo naar de juiste plek!"

Uit eten met kinderen? Maak het jezelf makkelijk

  • Ga naar low key restaurantjes waar ze wel ingesteld zijn op kids
  • Speelgoed van anderen is vaak véél interessanter dan het eigen speelgoed. Vraag dus om een kleurplaat en eventueel ander speelgoed!
  • Om tijd te besparen kun je voorgerecht of toetje overslaan. Ik doe dat zelf bijna nooit, want Maud wordt juist heel blij van toetjes! 
  • Normaal gesproken zou je niet al om 18:00 uur in een restaurantje zitten, maar nu dus wel 
  • In plaats van 's avonds uit eten te gaan, kun je ook 's middags uitgebreid gaan lunchen (of ontbijten, ook super leuk!) 
  • Neem een pyama en slaapzak die geschikt is voor een autostoeltje mee als je nog even onderweg bent voor je thuis bent. Dan kun je je kindje in pyama en slaapzak in de auto zetten zodat hij rustig in slaap kan vallen. Hoef je hem bij thuiskomst niet wakker maken en kun je (met een beetje geluk) je kleine ongemerkt in bed leggen.
  • Je kunt ook je kinderwagen meenemen zodat je kleintje daarin kan slapen! 
Sarah Glasbergen

Door

04 augustus 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.