Help, ik ga op reis zonder kind!

Help, ik ga op reis zonder kind!

De eerste keer op reis zonder je kind is altijd lastig. Sarah ging naar Barcelona zónder Maud en vertelt hoe zij dit aanpakte.

Deze intro schrijf ik in het vliegtuig. Op weg naar mijn eerste échte businesstrip zonder mijn minime. Vier dagen lang ben ik in Barcelona voor de Bridal Fashion Week. Naast MiniMe.nl heb ik namelijk ook ThePerfectWedding.nl, dus ik begeef me niet alleen in de wereld van kids maar ook in de trouwbranche. Een Fashion Week klinkt natuurlijk niet verkeerd maar ik heb een dubbel gevoel. Ik heb er natuurlijk super veel zin in, maar vind het ook moeilijk om zoveel dagen weg te zijn. 

Loslaten

Mijn baan is heus niet alleen maar glitter & glamour, maar af en toe komen er geweldige dingen langs waar ik geen ‘nee’ tegen kan zeggen! Sinds ik moeder ben, voel ik me wel een stuk kwetsbaarder. Herkenbaar? “The more you love, the more you have to lose.”  Logisch! Maar voor mij betekent dat niet dat je alleen maar naast je kind moet gaan zitten. Loslaten is zo’n ding wat ook bij het moeder zijn hoort. En ja, dat zijn dingen die ik ook moet leren.

"The more you love, the more you have to lose"

een Voorbeeld zijn voor je kind

Ik ben een drukke moeder die veel aan het werk is. Daar voel ik me vaak schuldig over. Nog een paar dagen weg, helpt daar dan niet écht bij. Toch wil ik voor Maud ook een voorbeeld zijn. Ik wil dat zij ook het beste uit haarzelf haalt en zich helemaal geeft voor haar toekomstige passie. Dus dat houd ik in mijn hoofd, om mezelf gerust te praten. 

Weggaan

Het gedag zeggen vind ik van alles nog het moeilijkst. Ik wil niet als een muts staan te snikken, maar hoe krijg je dat nou voor elkaar? Een vriendin van mij gaf de volgende tip: “Zie het als een pleister die je er snel moet aftrekken.” Dus dat doe ik. Ik geef haar een paar dikke knuffels en ren de deur uit. En ja, met tranen in mijn ogen, maar vooruit, dat moet toch kunnen. Op kantoor leg ik meteen maar even uit waar die rode ogen vandaan komen. Want ik zie er dan uit of ik vier dagen niet geslapen heb en ik minstens één keer op ieder oog ben geslagen. Kom maar door met wat make-up!

Tip: Na aankomst in Barcelona heb ik meteen al verschillende afspraken staan. Aangezien mijn rode ogen niet binnen een paar uur verdwijnen, slaapt Maud de avond van tevoren al bij opa en oma. Voor haar ook fijn want meestal ren ik als een kip zonder kop door het huis om alle spullen nog te verzamelen. Ja, ik ben een chaotisch persoon. Ik heb geen tijd gehad om mijn koffer al eerder te pakken. Dus die chaos heb ik haar dan ook weer bespaard!

Oefenen met logeerpartijtjes

Het is fijn dat Maud al wel vaker bij de opa’s en oma’s slaapt. Zowel voor haar als voor mij. Ik weet dat ze het daar super naar haar zin heeft. Ze heeft daar de tijd van haar leven! Serieus, als ik opa en oma ze,g begint ze al met haar handen te klappen. Dit is voor mij zo’n geruststelling. Het maakt het voor mij ook wat makkelijker om weg te gaan.

Facetime en foto's

Eenmaal in Barcelona aangekomen ren ik van de ene afspraak naar de andere. Ik ben helemaal in mijn element en ik maak geweldige dingen mee. (Bekijk maar eens mijn vlogs die ik in Barcelona maakte!) Eigenlijk ben ik alle dagen super druk en denk ik niet veel aan hoeveel ik Maud mis. Wel Facetime ik even in de ochtend en natuurlijk krijg ik foto’s van het thuisfront. Heerlijk om te zien hoe zij ook aan het genieten is.

Kroelmarathon 

Heeft ze mij gemist? Vast en zeker. Mijn twee liefdes stonden op het vliegveld om me op te halen. Allebei stralend met prachtige bloemen! Ik ben maar een paar dagen weggeweest, maar ze lijkt al zo gegroeid. Maud zei precies wat ik hoopte dat ze zou zeggen: 'krrrrrr', oftewel KROELEN! Gelukkig hebben we dat de dagen erna nog even flink ingehaald. Het was een echte kroelmarathon!

"Na alle shows en feestjes is het nu weer even tijd voor de kinderboerderij"

Of ze me echt gemist heeft? Vast wel, maar ik merk gelukkig niet veel anders aan haar. Aan mijzelf wel. Het was écht een waanzinnige trip. Ik ging van de ene fashionshow naar de volgende cocktailparty en vervolgens was er nog wel ergens een afterparty. Heerlijk om nu gewoon weer even mama te zijn. Gewoon mijn haar in een knot en op naar de kinderboerderij!

Energieboost

Ik kwam terug uit Barcelona met heel veel nieuwe connecties en heb zoveel inspiratie opgedaan voor onze bezoekers. Sinds de komst van Maud heb ik zoveel meer focus en ben ik nog gedrevener dan dat ik al was. En juist zo’n trip zorgt ervoor dat ik nog meer inspiratie krijg. Het heeft me nog meer een boost gegeven en ik zit vol met energie en nieuwe projecten die ik wil oppakken!

 

Doe nog maar zo'n businesstrip

De hele reis was gewoon onwijs gaaf en productief! We hebben geweldige connecties gelegd, leuke feestjes meegemaakt en ons suf geinstagrammed. Het was zo’n geweldige tijd! Het is zo gaaf om zo’n hardwerkend team achter ons te hebben dat het ook tof vindt om met elkaar te gekke dingen te creëren. Daar wil ik best nog eens een paar dagen voor van huis...

Sarah Glasbergen

Door

19 mei 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.