Bekentenissen van een niet zo perfecte werkende moeder

Bekentenissen van een niet zo perfecte werkende moeder

Hoe managen al die vrouwen hun perfecte leven toch? Mij lukt het niet altijd... Ik doe enkele bekentenissen!

Ik ben moeder van twee peuters en drie dagen per week werk ik als bedrijfsjurist. Daarnaast ben ik actief als blogger, ga ik vaak met mijn kinderen op stap en ook zwem ik een aantal avonden per week. Klinkt hartstikke leuk en hip, maar ondertussen laat ik heel wat steken vallen. Ik vraag me vaak af hoe andere moeders hun leven managen. Ik doe vandaag een aantal bekentenissen!

 

Het huishouden doen als werkende moeder

Stapels was om op te vouwen. Het strijkijzer heb ik niet meer gezien sinds de geboorte van de jongste. Ik loop altijd achter met het lappen van ramen, weghalen van spinnenwebben en het uitzoeken van stapels administratie. 

En dan kom je bij andere moeders over de vloer en zie je dat ze het huishouden op orde hebben. Schone vloer, schone deuren en een raam zonder afdrukken van vingers. Kelly Caresse is mijn voorbeeld: ze kan zelfs filmpjes maken van hoe zij schoonmaakt terwijl haar peuter door het huis heen loopt! Mag ik op cursus?
 
Tip! Dweilen, wanneer? Ik dweil bij voorkeur als de kinderen niet in het huis rondlopen. En dat komt bijna nooit voor. De enige succesvolle manier is in de zomer: de kids in de tuin en ik dweil alsof mijn leven ervan afhangt.  Mijn meest gemaakte fout is opruimen en schoonmaken terwijl de kinderen thuis zijn. Dweilen met de kraan open geeft beter resultaat!
 
 

een eigen leven als werkende moeder

Welk eigen leven? Er zijn moeders (echt!) die zeer regelmatig afspreken met vriendinnen, weekendjes weggaan en zelfs in nachtclubs komen. Afspreken met vriendinnen houdt voor mij in dat je samen de kids vermaakt, fruit snijdt, de schade beperkt houdt en af en toe een poging doet om een verhaal te vertellen. Over een aantal jaar lachen we erom. 

Regelmaat voor de kinderen

Dit is echt een zwakke plek. Je hebt moeders die vanaf dag één een ritme hebben met hun kind. Ik probeer het wel hoor, maar ik ben gewoon niet zo'n moeder. Regelmaat is bij mij ver te zoeken. Voordeel voor de kids is dat het een gevolg is van mijn spontaniteit: "Schatten, schoenen aan, we gaan de stad in! "

En het mooiste van dit alles? Toen ik een tijd niet werkte werden mijn zwakke plekken zwakker en zwakker. Het huishouden was een chaos, regelmaat kwam niet meer voor in mijn woordenboek en de was stapelde zich verder op. Respect voor de thuisblijfouders, ik weet niet hoe jullie het doen!

 

Karlien de Bruijn

Door

25 maart 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.