Werken met een baby - Zo maak je jouw carriere baby-proof!

Werken met een baby - Zo maak je jouw carriere baby-proof!

Een baby betekent niet dat je jouw baan moet opgeven! Werken met een baby gaat gewoon prima! Zie deze tips!

Je hebt keihard gewerkt om te komen waar je nu staat. Je bent gek op je baan en je bent er nog goed in ook! Moet je dan alles opgeven als er een baby komt! Nee, natuurlijk niet! Maak jouw carriere baby-proof! 

Denk positief!

Ondanks dat je het geweldig vindt om moeder te zijn of worden, het moment dat je denkt aan je baan zorgt voor paniek! Hoe ga je alles combineren? Hoe zorg je er voor dat iedereen je serieus blijft nemen om nog maar niet te denken aan een beeld dat je afgeserveerd wordt en functies moet gaan vervullen die onder je niveau liggen. Je hebt al snel een beeld dat je straks achter de geraniums kunt zitten. Dat is onzin! Probeer juist te kijken naar vrouwen die het voor elkaar hebben. Dat net je buurvrouw heel haar (eigen) leven om heeft gegooid, hoeft toch niet te zeggen dat jij hetzelfde bent. Het is maar net je eigen instelling en hoe je zelf hier mee omgaat!

Luister naar jezelf

Bijna één van de eerste vragen die je krijgt als je zwanger bent is:  en hoeveel dagen ga je werken? Hoe ga je het aanpakken en regelen? Neem de tijd om samen hier over te hebben en luister naar je gevoel. Doe wat jij denkt wat goed is. Het kan dat je een beslissing hebt genomen die je later wilt veranderen. Je weet nooit wat voor impact het moederschap heeft. Misschien valt het mee en kun je veel meer oppakken dan je had gedacht. Blijf luisteren naar jezelf en doe wat voor jou en jullie goed voelt.

Pracktische TIPS HOE JE WERK & PRIVÉ goed KUNT COMBINEREN

Sarah oprichtster van MiniMe.nl (en nog 3 bedrijven) stuurt elke week en inspirerende nieuwsbrief met daarin handige tips & tools hoe je werk en privé nog makkelijker kunt combineren. Ontvang gratis elke week praktische tips hoe je in balans kunt blijven als working mom, het beste uit jezelf kunt halen, meer energie kunt krijgen en ook heel belangrijk minder stress. Bekijk meer

Praat met je baas of leidinggevende

Het blijft een lastig geheel. Op je werk zullen ze je zeker missen. Het is voor een werkgever nooit fijn als iemand er tijdelijk niet is. Toch is het belangrijk om het tijdig te vertellen. Dat zullen ze zeker waarderen. Probeer openheid van zaken te geven en vertel wat je ambities zijn. Hou in de tijd dat je er niet bent wel regelmatig contact. Bel hoe het daar gaat. Zo weet je meer van alle ins en outs en laat je zien dat je graag betrokken blijft. Het ligt net hoe de werksfeer is, maar als deze enigszins informeel is, ga eens langs.  

Netwerken vanaf de bank

Om drie uur 's nachts nog even twitteren, natuurlijk is dat leuk voor ontspanning, maar je kunt ook meer dingen doen die goed zijn voor je carriere. Gewoon een paar minuten per week kun je jouw Linkedin bekijken. Wat is het laatste nieuws uit jouw branche? Zijn er nog mensen die je aan jouw netwerk kan toevoegen? Of wellicht mensen waarmee je in de toekomst af kunt spreken? Je moet dit niet zien als werken. Zie het als investering in jezelf. Het helpt je herinneren dat je ook een leven naast het ouderschap hebt.  Juist tijdens je zwangerschapsverlof is het goed dit ook weer te ervaren. Gewoon ter voorbereiding voor als je weer aan de slag gaat.

Open blik

Als je even uit de dagelijkse werksleur bent, krijg je vaak de beste ideeën. Je kunt alles even bekijken vanuit een helikopterview. Dit kun je perfect gebruiken voor nieuwe inspiratie. Hou een dagboekje bij. Krijg je ineens een goede ingeving? Schrijf het op! Je komt dan straks op je werk met een frisse nieuwe blik! Je kunt dan na je verlof weer zelfverzekerd aan de slag.

Uber professioneel

Natuurlijk weten we hoe het zit. Je wilt heel graag vertellen over je baby. Het is ook voor een korte tijd zo'n groot deel van je leven geworden. Bewaar dit alleen voor vriendinnen, en familieleden. Als je weer aan het werk gaat, doe dit dan professioneel. Dus geen uren kleppen over ' ja het kan zichzelf nu omdraaien' of een slideshow van 25 minuten laten zien van je Instagram account. Als je gaat werken, zet je werk-modus dan aan, en laat zien wat je in je hebt!

Ga positief aan de slag

Natuurlijk is er wat veranderd. Je moet nog meer multitasken, so what! Voor werktijd scheur je naar de kinderopvang, sta je in de file, is je blouse vies ach ja.... Je bent een slimme meid, maak er wat van. Laat negatieve gedachten varen. Een positieve instelling is fijn voor jou, maar ook de mensen om je heen. Doe gewoon je best! Een perfecte moeder, werknemer en partner is er gewoon niet. Als je dat laat varen valt er al een last van je af. Ga er gewoon en geniet er van of het nu fout gaat of niet, so be it!

Je bent niet de enige

Halen van een deadline, eigenlijk gewoon onder je bureau een powernap willen doen, altijd lopen racen, dat schept een band tussen moeders onderling. Iedereen heeft met hetzelfde te maken. Je bent écht niet alleen. Praat met vriendinnen hier open over. Wees eerlijk je hoeft écht geen perfect plaatje te laten zien. Juist het kletsen hierover relativeert. Lach erom wat je meemaakt!

Sarah Glasbergen

Door

20 juni 2019

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.