Lunch recepten voor kinderen op de basisschool

Lunch recepten voor kinderen op de basisschool

Wat geef je jouw kind op de basisschool mee voor de lunch? Bekijk snel de 6 lekkerste gerechten en recepten voor (basisschool) kinderen.

Het ontbijt is een onmisbaar begin van de dag. Maar wist je dat een goede lunch net zo belangrijk is? Zeker voor basisschoolkinderen die een hele dag gefocust moeten zijn. Maar om iedere dag weer boterhammen met kaas mee te geven, daar raakt je kind misschien ook snel op uitgekeken. Daarom hebben wij 6 verschillende lunch ideeën verzameld voor een gezonde en stevige lunch. 

Handige tip

Maak de avond ervoor alles klaar van tussendoortjes tot aan de lunch. Zo voorkom je gehaast in de vroege ochtend! 

Een 10-uurtje 

Kinderen moeten vaak al vroeg naar school en hierdoor ook vroeg opstaan. Daarom is het goed om iets extra's mee te geven als tussendoortje. Fruit is altijd lekker en gezond, maar je kunt ook als extra nog noten en groentes zoals paprika meegeven. 

6 X lunch recepten voor kinderen

1. Brood (volkoren) 

Je kunt uiteraard heerlijke volkoren bruine boterhammen meegeven. Wissel de boterhammen wel af met divers beleg. Zo kun je kaas, worst en bijvoorbeeld smeerworst erop doen. Kies voor een beleg dat niet teveel suiker bevat en tegelijkertijd goed vult.  

2. Pannenkoeken (gezond vatiant) 

Bijna elk kind vindt pannenkoeken lekker. Dit is ook een ideaal lunchgerecht voor op de basisschool. Je hebt tegenwoordig heel veel gezonde varianten. Maak bijvoorbeeld een pannenkoek met banaan en ei. Het recept kun je hier vinden.  

3. Koude pasta

Eet je eens in de week als avondeten een heerlijke pasta? Maak dan wat extra's, zodat je jouw kind de volgende dag koude pasta mee naar school kan geven. Dan heeft hij direct een stevige en gezonde lunch, waarmee hij nog wat uurtjes gefocust kan blijven. Een vegetarische pasta blijft het langst lekker. Maak bijvoorbeeld pasta met verse tomaten, knoflook, pijnboompitten en lente-of bosui. 

4. Wrap 

Maar dan wel een vegetarische wrap. Dit is gezond, lekker en zorgt voor net dat beetje afwisseling. Een goede combinatie is een wrap met avocado, sla, paprika en mais. Snijd de wrap wel in kleine stukjes, zodat deze gemakkelijk in de broodtrommel past. 

5. Ei met spinazie   

Dit is heerlijk voor op brood! Geef 2 a 3 sneetjes volkoren brood mee en doe hier ei met spinazie op. Het beste (en lekkerste is) om hiervoor verse spinazie te gebruiken. Je kunt deze bij de groentenboer of supermarkt kopen. 

6. Gevulde komkommer 

Dit kan als extra'tje zijn (naast bijvoorbeeld een broodje ei met spinazie of 4 volkoren boterhammen). Je kunt de komkommer vullen met bijvoorbeeld radijs, bosui, aardappelsalade en/of avocado. Probeer wat dingetjes uit die jouw kind lekker vindt, zodat je de komkommer niet terug vindt in zijn schooltas. 

TIP: ga voor een lunchbox van Orange Rebel 

Inspiratie websites

Video kinderen  

Kinderen over de hele wereld eten wat betreft het ontbijt (en vast ook lunch) heel verschillend. Het YouTube kanaal 'kleintjes' heeft een leuke video gemaakt waarin Nederlandse kinderen verschillende soorten ontbijten van over de hele wereld proeven. 

Heb jij nog een goeie lunchtip? Laat dan hieronder een reactie achter. 

Redactie MiniMe.nl

Door

23 november 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.