Smullen zonder suiker review

Smullen zonder suiker review

Taart, koekjes en ijs eten zonder toegevoegde suikers? In dit boek kun je lezen dat het kan!

Je hoort steeds vaker dat mama's hun kinderen zoveel mogelijk suikervrij willen laten leven. Alleen, kan je dan nog wel lekkere dingen eten? Of zit je dag in dag uit aan de vieze (vind ik niet lekker mama!) smoothies en smeuïge stukjes 'gezonde' koek? Dat hoeft niet! Met Smullen zonder Suiker kan je heerlijke recepten maken zonder geraffineerde suikers. 

Smullen zonder suiker? 

Jaha, het zal wel hoor ik je denken. Maar het kan dus echt! Auteur Karlijn Smeets is samen met voedingsdeskundige Laura Korssen aan de slag gegaan om de 'gewone' koek- en snoeprecepten aan te passen. De geraffineerde suikers gingen eruit, en natuurlijke vervangers als ahornsiroop en kokosbloesemsuiker kwamen erin. 

Hoe smaken de recepten? 

Maar ja, hoe smaakt het dan? Hoe lekker die chocoladekoekjes er ook uit zien, er zitten geen geraffineerde suikers in... Daar hebben we gelukkig totaal geen behoefte aan na het proberen van een recept. Doordat Karlijn natuurlijke 'vervangers' gebruikt voor de suiker zoals dadels en honing blijven de recepten wel lekker zoet. 

Gummie beertjes

Wij hebben de gummie beertjes gemaakt: yum! Door de ahornsiroop zijn ze lekker (maar niet te) zoet en met 300 gram aardbeien heb je echt het idee dat je 'gewone' gummieberen aan het eten bent.

Koken met kinderen

Heel erg leuk voor de kids ook, die met grote ogen stonden te kijken hoe we zelf beertjes gingen maken!

Ze konden ook zelf een handje helpen door onder andere de citroen, sinaasappels en limoen te persen. En zelf de beertjes uitsteken als het mengsel klaar is, daar wilden ze natuurlijk ook heel graag bij helpen! (recept komt binnenkort op de website)

Smullen zonder suiker ervaring

Het mag duidelijk zijn: wij zijn fan! We hebben zelfs al een lijstje gemaakt met dingen die we uit willen testen thuis en hier op de redactie. De ingrediënten zijn makkelijk te halen in de supermarkt (een enkel ingrediënt in de natuurvoedingswinkel) en veel recepten zijn binnen een uur wel te maken. Ook erg leuk is dat je kinderen bij veel recepten kan laten helpen, waardoor ze hun eigen snacks kunnen maken. 

Bestellen? 

Wil je dit boek graag in huis of vind je het een te gek kado? Je kunt het boek bestellen op smullenzondersuiker voor €14,95. 

Daisy van Schaijik

Door

30 december 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.