Babykamer trends 2016

Babykamer trends 2016

Is er een kleine op komst? Dan is er niets leuker dan de babykamer in te richten. Susanne van Stijlvol Styling vertelt alles over de babykamer trends van 2016.

Hoe fijn is het om bij een kleine op komst de babykamer in te richten? Leuke spulletjes bij elkaar uitzoeken en tegelijkertijd fantaseren dat jullie kindje komt. Zeker wanneer nesteldrang ontstaat, gaan veel ouders actief aan de slag met de babykamer. Maar, vind jij het lastig om deze stylish in te richten? Dan kun je terecht bij Susanne van Stijlvol Styling, die weet hoe een hippe babykamer eruit moet zien.  

Over susanne van Stijlvol styling

  • Getrouwd en moeder van een dochter. 
  • In 2014 SBZ Interieur Design opgericht.
  • Deelt haar passie voor wonen op Stijlvol Styling.
  • Vindt dat de belevingswereld van kinderen fantasierijk en oprecht moet zijn en vertaalt dit in de styling.  

Babykamer inrichten - wat is belangrijk? 

Susanne vindt het vooral belangrijk dat er geborgenheid gecreëerd wordt in een babykamer. "Veiligheid en een praktische inrichting zijn ook heel belangrijk, want niets is vervelender dan een ruimte die wel mooi ingericht is, maar in de praktijk helemaal niet handig is in gebruik." 

Wat was in 2015 Hot & Happening? 

"​In 2015 zag je al steeds meer Scandinavische babykamers. Alles moest tot voor kort hoogglans wit zijn, maar daarnaast kwam er ineens toch ook weer veel oog voor hout en robuuste materialen. ​Vaak in combinatie met pastelkleuren als mintgroen."
 

babykamer trends 2016

Volgens Susanne zijn eerlijke en duurzame materialen en producten erg in opkomst. "Maak van een kinderkamer een ware beleving zonder daarbij de rust en het opgeruimde gevoel ​uit het oog te verliezen. Gebruik bijvoorbeeld dat oude kastje van oma in de babykamer en schilder deze in een mooie kalkmatte kleur. Iets wat je normaal voor de woonkamer zou kiezen aan woonaccessoires is vaak ook prima toepasbaar in de babykamer en kinderkamer."  
"Soms zijn het juist die kleine en simpele dingen die een kamertje tot een echte babykamer maken, maar niet speciaal voor de babykamer bedacht is."
"Denk hierbij aan een paar mooie vaasjes in de vensterbank, een decoratieladder of verschillende decoratieve huisjes op een plankje boven het bed of bureau. Combineer dit met houten speelgoed, knuffels, stijlvolle opbergmandjes en mooi textiel. 

Zo geef je de babykamer je eigen draai

​Susanne heeft hier een gouden tip voor. "Maak gebruik van bijvoorbeeld een vintage kast welke je zelf opknapt of een thema wat jouw gezin typeert. Ga op zoek naar die unieke 'eye-catchers' die niet persé bedacht hoeven te zijn voor de babykamer of kinderkamer. Denk hierbij aan een prachtig vloerkleed, een stoere lamp, decoratieladder of een schommelstoel. Maak ook eens gebruik van (familie) foto's of een mooi fotobehang." 

Inspiratie opdoen voor de babykamer 

Susanne doet haar eigen inspiratie op bij: 

  • Negenmaandenbeurs
  • Het dagelijkse leven
  • Reizen
  • De natuur
  • Pinterest 
"De Negenmaandenbeurs biedt volop inspiratie doordat er vaak veel 'show-kamers' zijn ingericht volgens de laatste trends. Let wel op bij trends; een babykamer of kinderkamer is heel persoonlijk en als trends niet bij je passen dan moet je ook vooral je hart volgen en hier een eigen draai aan geven."  

 

Expert

Oprichter Stijlvolstyling.com

Rosalyn van Houwelingen

Door

07 september 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.