Kinderkamer trends 2016

Kinderkamer trends 2016

Benieuwd wat er in 2016 helemaal hip is? Jolien Kadijk, oprichtster van de Kinderkamerstylist vertelt wat de kinderkamer trends van 2016 zijn.

Is jouw kindje baby-af? Dan is het natuurlijk super leuk om een nieuwe twist aan de kamer te geven, zodat het een echte kinderkamer wordt. Maar, vind jij het lastig om een kinderkamer helemaal stylisch in te richten? Of wil je weten wat de trends voor 2016 zijn? Dan moet je bij Jolien Kadijk zijn. Als oprichtster van de Kinderkamerstylist weet zij precies hoe een te gekke kinderkamer eruit moet zien!  

Over Jolien Kadijk

 • Woonachtig in Groningen
 • Moeder van 2 meiden
 • Wonen sinds een maandje in een nieuw huis
 • Het huis mogen ze verbouwen (wat zij geen probleem vindt)
 • Als kinderkamerstylist probeert ze altijd iets bijzonders te vinden

wat is belangrijk bij het inrichten van een kinderkamer? 

Jolien vindt het belangrijk dat een kinderkamer praktisch is en er tegelijkertijd super knus en cozy uitziet. Ook moet een kind zich thuisvoelen in zijn eigen kamer. Veiligheid gaat boven alles. "Dat betekent niet dat een kamer saai hoeft te zijn." Voor Jolien is een kinderkamer orgineel als deze net niet helemaal gevuld is met de nieuwste en meest trendy spullen, maar ook een persoonlijke touch heeft en daar heeft zij een gouden tip voor.

"Gooi eens een vintage geborduurde oma kussen op een stoel. Heb je een hele leuke ansicht gevonden? Vergroot hem tot een poster."
Wieber Patroon op (ferm living). 

Wat is in 2015 helemaal hot & happening? 

Volgens Jolien zie je in 2015 veel: 

 • sterren als muurstickers;
 • print op beddengoed;
 • mint wieber patroon op ferm living behang, kussentjes en babydekens;
 • zwart/wit decoratie in de babykamer (bijvoorbeeld batman op het beddengoed);
 • grafische figuren zoals zwarte driehoeken op de muur.

En wat worden dan de trends voor 2016 op het gebied van kinderkamers? 

kinderkamer trends 2016

Jolien vertelt dat er meer maatwerk in de baby- en kinderkamers komt. Enne, het mag van haar dan direct ook wel iets uitbundiger. "Je kunt een commode of een kast kopen, maar je kunt er ook één laten maken. Combineer oude paneeldeuren (die je vindt op Marktplaats) met nieuw (underlayment) hout en laat een maatwerkkast maken."

De kamers van haar eigen meiden

En wie weet beter dan een Kinderkamerstylist hoe ze de kamers van haar eigen meiden in moet richten? "In Jula's kamer bouwen we een maatwerkkast van underlayment platen met vier bijzondere oude hoge fabrieksdeuren uit Frankrijk. Achter twee (van de vier) deuren bevindt zich een trappetje en klimt ze in haar mini hut rechtsbovenin de kast. Zie mijn moodboard voor Jula haar kamer (jullie hebben de primeur!)."  

kinderkamers 2016 - wat zien we nog meer? 

In 2015 zagen we veel scandinavisch, vintage, pastel, mint, zachtroze, koper, neon en natuurtinten. En voor wie helemaal weg is van pastelkleuren kan deze in 2016 gewoon houden! Alleen worden ze volgens Jolien wel iets meer gecombineerd met warmere kleuren.   

"Poederroze in combinatie met mocca bruin en goudgeel ga je veel zien. Mint blijft, maar wordt meer gecombineerd met donkerdere tinten. Donkerblauw als accentkleur ga je bijvoorbeeld zien op kussens."

Jolien vertelt dat we wat betreft prints vooral flora en fauna, bloemen en natuurprinten tegenkomen. "De grafische printen blijven ook. Het “grid” patroon (eigenlijk heel klinisch) ga je ook meer tegenkomen. Je ziet het al bij La Cerise sur le Gateau."

Grid patroon in kussens van La Cerise sur le gateau. 
Deze items kun je aanschaffen bij June Interiors. 

Volwassen kinderkamers 

Want dat is wat we volgens Jolien steeds meer gaan gebruiken. "Bij posters & kaarten zie je dit ook gebeuren. Steeds meer illustratoren die niet perse ontwerpen voor de kinderkamer worden via Instagram en Pinterest ontdekt en belanden met hun originele prints in Nederlandse webshops & in de kinderkamers." Toch vindt Jolien het belangrijk dat een kinderkamer niet té volwassen wordt.

"Je kunt volwassen keuzes maken voor in de kinderkamer, maar denk eraan dat het een kinderkamer is, dus style het af met een kinderlijke, lieve twist. Dit is ook de stijl van Kinderkamerstylist."

Waar kun je Inspiratie opdoen?

Jolien doet zelf hier haar inspiratie op voor kinderkamers: 

 • Playtime Paris
 • De Kleine Fabriek & Show-Up 
 • Pinterest
 • Instagram
 • VT Wonen

TIP: je kunt natuurlijk ook inspiratie opdoen bij de categorie Kinderkamers van Minime.nl! 

Expert

Oprichter Kinderkamerstylist.nl

Rosalyn van Houwelingen

Door

29 april 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.