Samen fit met je kids

Samen fit met je kids

Weinig tijd om te sporten als ouder? Onzin! Je kunt nu juist samen met je kids gaan sporten, superleuk!

Waarom zou je je hardloopschoenen aan de wilgen hangen nu je kids hebt? Ga lekker samen sporten met de kids. Je hebt heel veel leuke sporten die je gewoon gezellig samen kunt doen. Daar word je allebei fitter en vrolijker van!

Gezelligheid en fit worden

Jaha, dag excuses! Het is al bekend dat zowel ouders als kinderen te weinig sporten in Nederland, en de papa's en mama's sporten dan ook nog eens minder dan de kinderen. Eh... tijd om daar wat aan te gaan doen! Want samen sporten heeft een paar leuke voordelen: 

  1. Quality-time met je kids staat natuurlijk op 1. Gezellig samen iets doen zorgt ervoor dat jullie alletwee uit gaan kijken naar het uitje. Een betere motivatie heb je niet nodig toch? 
  2. Heel efficiënt, want je combineert nu de gezellige tijd samen met sporten. Hé... 
  3. Je geeft een mooi voorbeeld aan je eigen kinderen. Want als jij lekker sportief bezig bent en dit laat zien, gaan ze vanzelf wel meedoen. 

Tijd om aan de slag te gaan

Oké, tijd om aan de slag te gaan! Welke sporten zijn nu echt leuk en gezellig om met je kinderen te doen? We maakten een top 5 met sporten die je zonder veel voorbereiding kunt doen en die gewoon heel leuk en gezellig zijn! 

1. Zwemmen

Zwemmen is natuurlijk voor alle leeftijden leuk. Met een baby kan je je al aardig wat uurtjes vermaken in het water, maar als je wat oudere kinderen hebt kan je rustig de hele dag op het strand of in het zwembad blijven. Daarnaast kan je ook op een speciale ouder-kind zwemles, waar je lekker samen met andere moeders met hun kids kunt zwemmen.

2. Wandelen/hardlopen

Wandelen is iets wat je zonder voorbereiding kunt doen: je stapt de deur uit en je gaat! Voordeel hiervan is dat je iedere keer ergens anders heen kunt gaan zodat het voor de kids ook interessant blijft: het bos, een leuke winkel, even iets halen bij de bakker... Heb je een echte spring-in-het-veld? Dan is het ook leuk om ergens heen te hardlopen. Kan die kleine lekker zijn of haar energie kwijt en jij bent nog sneller op de plaats van bestemming. Bekijk onze shopgids met leuke adresjes die zeker een bezoekje waard zijn!  

3. Dansen

Dansen vinden kids ook ontzettend leuk om te doen, zeker als je een paar gekke bewegingen tussendoor maakt. Je kan dit gewoon thuis doen, maar er zijn ook een aantal dansscholen waar je echte ouder-kind lessen kunt volgen. Zo biedt samendansen lessen aan voor ouders met kids tussen de 6 en 10 jaar. 

4. Voetballen

De meeste jongens zullen al heel snel willen voetballen, maar voor veel meiden is dit ook een te gekke sport. En het leuke is dat je dit met de familie kunt doen, overal waar je maar wil! Het enige wat je nodig hebt is een bal en een stukje grasveld. Moet lukken toch? Je zal zien dat je kids binnen no-time continue op het veldje om de hoek te vinden zijn. Tip: Zorg voor schoenen die passen bij de ondergrond van jullie favoriete voetbalspot zodat je echt fanatiek aan de slag kan!

5. Geocaching

Geocaching wint het laatste jaar enorm aan populariteit en in bijna iedere plaats zijn wel meerdere geocaches te vinden. Hoe het werkt? Je installeert de app op je telefoon en kiest een plaats uit waar je een geocache wilt zoeken. Heb je een leuke gevonden, dan vraag je daar de coördinaten van op. Met die coördinaten moet je dus op zoek naar de geocache. Die kan echt overal liggen: in een heg, bij een brug, onder een bankje... En de dingen die je vindt zijn ook heel uiteenlopend, van kleine buisjes met codes tot een hele kist met een 'echte' piratenschat. Superleuk en spannend om dit buitenspel samen met de kids te doen! 

Heb jij nog een leuke sport die echt super makkelijk te starten is en je samen met je kids kunt doen? Laat het ons weten in een reactie, we horen het graag!  

Daisy van Schaijik

Door

26 augustus 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.