20 dingen die je als kind zeker hebt gedaan

20 dingen die je als kind zeker hebt gedaan

Je eigen streken komen altijd toch weer terug. Ja ja... Lijkt je kleine toch meer op je dan je had gedacht hè!

Als moeder ken je de streken van je kind als geen ander en het grappige van alles is dat jij eigenlijk dezelfde fratsen had toen je klein was! En gek genoeg vinden ze dezelfde dingen geweldig, Lijkt je kleine toch meer op je dan je had gedacht hè!

 

Even terug naar vroeger... de tijd dat je 's ochtends vroeg zachtjes naar beneden sloop om te spelen zodat je ouders niet wakker werden en de periode dat je moeders klerenkast de leukste verkleedwinkel ooit was. Deze 20 dingen heb jij vast als kind gedaan, en doet jouw kleine nu waarschijnlijk ook!

 1. Voor de ventilator staan en erin praten zodat je als een robot klonk. En dat kon je dan uren blijven doen.
 2. "Ik was het niet" op alles zeggen met je meest onschuldige blik. Wie heeft de favoriete speelgoedauto van je broertje kapot gemaakt? Wie heeft op de muren gekleurd? "Ik was het niet!"
 3. Je lievelingsknuffel kwijtraken en diep bedroefd zijn. Stiekem ben je er nog kapot van als je eraan denkt.
 4. De koelkast zo langzaam mogelijk dichtdoen om te kijken wanneer het licht nu eigenlijk uitging.
 5. Dolblij zijn met de meest simpele dingen, zoals het drukken op de liftknop.
 6. Knoppen hadden je sowieso in hun macht. Wanneer je op de stopknop van tram of de bus mocht drukken, kon je dag niet meer stuk.
 7. Met een touw, lakens en knijpers een tent bouwen op zolder en er uren in spenderen.
 8. Op de bank in slaap vallen en niet snappen hoe je de volgende dag wakker werd in je eigen bed. Je was ervan overtuigd dat je magische krachten had, maar helaas was het je vader die je naar bed bracht.
 9. Je oor leeg proberen te schudden in de hoop dat er nog wat centen uit zouden vallen, want een paar uur geleden had je opa er een dubbeltje uit getoverd.
 10. Het bed van je ouders als de grootste springparadijs ooit zien en dan kijken hoe hoog je kon springen.
 11. Het haar van je Barbie knippen. Wat vaak in een mega huilbui eindigde, omdat Barbie na de knipbeurt ineens op haar grote liefde Ken leek. En nee, het groeide echt niet terug...
 12. Het hield voor je Barbie helaas niet op bij alleen knippen. Je was een kleine Mari van de Ven en kleurde de blonde lokken van Barbie in verschillende kleuren en als ze 'geluk' had, werkte je ook haar make-up bij.
 13. De mooiste hakken van je moeder passen en erop proberen te lopen.
  Je voor mama verstoppen bleef natuurlijk leuk!
 14. Mama's spullen waren eigenlijk altijd wel leuk. Ook haar make-up  was niet veilig voor je. Lippenstift op je kin, wang en neus. Oogschaduw over je hele gezicht en nagellak over je hele hand (en de spiegel, en de kast...). En het dan raar vinden dat je zo niet deur uit mocht van je moeder.
 15. Op je vaders voeten staan en dansen.
 16. De nacht voor je verjaardag niet kunnen slapen of steeds wakker schrikken, want al je vriendjes en familie zouden langskomen en al die cadeaus die op je stonden te wachten. Wat voor leuks zou je krijgen?
 17. In vriendenboekjes schrijven dat je later prinses wilt worden of heel simpel een paard. Vroeger was niks onmogelijk!
 18. Samen met de hele klas tussen de stoelen van de bus gaan liggen als je terugkwam van schoolreisje. En er heilig van overtuigd zijn dat je ouders helemaal overstuur zouden zijn wanneer ze een lege bus zagen. Ja, zelfs na de tiende keer was het nog spannend!
 19. Jij was Rembrandt en je lichaam De Nachtwacht. Je tekende namelijk jouw armen en handen helemaal vol. 
 20. Je moeder kwijt zijn in de winkel en het uitschreeuwen van angst, omdat je ervan was overtuigd dat je voor altijd alleen zou zijn en haar nooit meer terug zou zien. Niet wetende dat je moeder gewoon een pad verder stond...

 

Herken jij deze momenten of weet jij er meer? Wij horen het graag!

Marianne Nykjaer

Door

04 maart 2021

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.