Waarom mama's heel aantrekkelijk zijn

Als mama-zijnde kan je ineens zesentwintig dingen tegelijk, heb je engelengeduld en ben je lekker down to earth.

Om een of andere mysterieuze reden krijgen vrouwen die mama worden iets bijzonders. Ineens zijn ze zelfverzekerder, zelfvoorzienender en kunnen ze de hele wereld aan. En dat merken de mensen om je heen weer. Dit zijn 10 heerlijke redenen waarom mama's aantrekkelijk zijn!

1. Je bent meer relaxed

Ken je die dagen nog dat je uren voor de spiegel stond en maar niet wist wat je aan moest trekken? Of zestien verschillende soorten oorbellen naast je oren hield om maar het perfecte exemplaar voor de date te vinden? Nu ben je al blij dat je tien minuten de tijd hebt om een outfit uit de kast te trekken voor je de deur uit gaat. Maar hé, relax! Je ziet er alsnog goed uit, want je weet intussen precies wat je goed staat.

2. Je bent je bewust van je uiterlijk

En hier bedoelen we niet de slechte punten mee. Vroeger lette je misschien echt op alles, nu heb je daar geen tijd en geen behoefte meer aan. Je let nu echt niet meer op dat ene pukkeltje op je wang. En omdat je er minder stress om hebt en daardoor lekkerder in je vel zit, merken mensen dat om je heen. Juist je uitstraling maakt je mooi!

3. Je bent ontzettend geduldig

Vroeger vond je het vervelend te moeten wachten. Nu? Haha, je blijft rustig een uur aan tafel zitten tot die kleine eindelijk een keer alles heeft opgegeten. En dan ben je er nog trots op ook! Je geduld is legendarisch geworden.

4. Je bent heel down to earth

Vroeger spendeerde je misschien een halve middag om een perfecte maaltijd op tafel te zetten. Nu ben je tegelijkertijd eten aan het serveren, van de vloer aan het vegen (en je shirt), een liedje aan het zingen en ondertussen nog de eruit sijpelende resten van het eten bij je baby vandaan te halen. En dat zonder er ook maar een beetje verbaasd over te zijn. Top!

5. Je bent spontaner en socialer

Weet je nog, die eerste dag in de brugklas, of de eerste dag op je hogeschool of universiteit? Je deed allemaal bizarre spelletjes om elkaar maar beter te leren kennen. Nu? Ach, ken je iemand met kinderen die het voor elkaar krijgt zonder tenminste een paar mede-mama's te bevrienden op de speelplaats/dagverblijf/basisschool? Iedere mama praat wel eens met andere mama's.

6. Je krijgt dingen voor elkaar

Je kan nog steeds functioneren zonder slaap, weet het voor elkaar te krijgen op een (of meerdere) kinderen te letten, doet het huishouden (soms/half), presenteert iedere avond een maaltijd op tafel en doet ook nog eens leuke uitjes, en dat allemaal met een glimlach (oké, soms een vermoeide) op je gezicht. Wauw, je krijgt echt dingen voor elkaar. En dat zonder zeuren. Kijk, dat is aantrekkelijk.

7. Je bent aardiger

Als je kinderen hebt kan je vaak meer hebben. Je denkt dan eerder het beste van mensen, en als iemand iets doet waar jij je ontzettend aan ergert: 'ach, hij of zij is gewoon niet goed opgevoed. Best wel sneu dat diegene niet zo'n moeder had als jij...'

8. Je bent zelfvoorzienend

Weet je nog, die tijd dat je aan minimaal zes vriendinnen vroeg hoe ze de bank bij het kleed vonden passen, om maar een bevestigend antwoord te krijgen? Pff, nu koop je je interieur op twintig websites tegelijk, laat ze allemaal bezorgen op die spaarzame middag dat je thuis bent en knal je alles er in één keer in, met de kids die tussen de spullen doorrennen. Zo, powermama!

9. Je bent sterker

Hé, je hebt een bevalling meegemaakt, niets dat jou nog van je stuk kan brengen toch? En die kids die je overal mee naartoe neemt maken je fysiek ook ineens behoorlijk sterk. En als er een keer iets tegenzit, hoef je alleen maar aan je kinderen te denken om weer vrolijk te worden. Werkt iemand niet mee op je werk? Ach, je bent nu al zoveel weerstand en onlogische weerwoorden gewend dat je dat makkelijk aankan.

10. Je bent allesbehalve egoïstisch

Vroeger draaide je leven om jou, je partner en vooral toch om jou. Als er iets niet goed ging op je werk kon je daar bijvoorbeeld nog een week lang over nadenken. Nu heb je daar allesbehalve tijd voor! Je neemt het leven zoals het komt en bekijkt per dag wat de behoeften van je familie zijn. En dat gaat je prima af!

Eigenlijk ben je een heel aantrekkelijke, zelfstandige vrouw die zelf haar zaken voor elkaar heeft! Zo, dat geeft je weer een energieboost toch? 

Daisy van Schaijik

Door

19 augustus 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.