Broodje aap-verhalen die ouders aan kinderen vertellen

Broodje aap-verhalen die ouders aan kinderen vertellen

'Als je kauwgom doorslikt groeit er een kauwgomballenboom in je buik!' Welke broodje aap-verhalen geloofde jij vroeger?

Had jij dat vroeger ook? Dat je stellig geloofde dat er een appelboom in je buik zou groeien als je de pitjes doorslikte? En dat alleen maar omdat je vader het met zo'n serieus gezicht had verteld... 

Het zou zeker niet zo handig zijn om onderstaande broodje aap-verhalen te gebruiken voor je eigen kids, maar ze zijn wel erg grappig om te lezen. Had jouw vader of moeder ook zo'n verhaal of 'leugentje' die je jarenlang geloofde?

1. Mijn oom zei dat de ribbels aan de zijkant van de weg voor de blinde bestuurders waren. Ik geloofde het tot ik zeven was.

2. Mijn moeder vertelde mijn broer en ik dat er een pinguïn achter de koelkast leefde, en als we de koelkast te lang open zouden laten zou de pinguïn ziek worden. Ik heb altijd netjes de deur zo snel mogelijk dichtgedaan.

3. Als je liegt worden je oren rood zei mijn moeder vroeger. Ik bedekte mijn oren iedere keer als ik loog.

4. Als de ijscokar een muziekje speelt betekent dat, dat er geen ijs meer is. Het grapje van m'n ouders werkte zo'n drie jaar. Nog gekker was dat mijn vriendin van haar ouders hoorde dat het de muziekwagen was.

5. Volgens mijn moeder waren de heuvels de plekken waar de reuzen sliepen. Bedankt mam, daar werd ik echt niet doodsbang door.

6. Mijn moeder vertelde me dat een aardbeving betekende dat onze planeet aan het vechten was met een andere planeet. Ik geloofde dit tot ik in groep 7 zat.

7. Mijn vader vertelde me dat Sinterklaas geen wortels meer wilde, maar Doritos. Dat ging een paar jaar zo door tot ik de paarden bij de boerderij wilde voeren. Toen heeft m'n vader maar uitgelegd waar al die Doritos waren gebleven..

8. Mijn kamergenoot groeide op een boerderij op en haar ouders maakten haar wijs dat de TV het alleen maar deed als het regende.

9. Mijn moeder beweerde altijd dat frisdrank water was dat over de datum was, en dat alleen volwassenen het mochten drinken omdat zij een sterke maag hadden. Ik heb in ieder geval niet te veel suikers binnengekregen als kind...

10. Mijn vader zei dat het indrukken van het knopje op je vliegtuigstoel nodig was om het vliegtuig de lucht in te helpen. En als ik het niet in zou blijven drukken dan zou het vliegtuig crashen. Dat grapje duurde gelukkig maar 10 minuten.

 

11. Mensen krijgen 10.000 woorden per maand. Als je het limiet haalt dan kan je niet meer praten tot de nieuwe maand begint. Iedere keer als ik heel druk aan het praten was zei m'n vader: 'oh, ik geloof dat je de 9.000 al voorbij ben'. Ik hield dan direct m'n mond.

12. Mijn moeder zei dat de hond haar vertelde wat ik allemaal gedaan had en of ik me gedragen had. Ik ben veel te lang bezig geweest om de hond met me te laten praten en hem over te halen vooral niets tegen m'n moeder te zeggen.

13. Mijn ouders vertelden m'n broer en mij dat er een stofje in de pleisters zat waardoor we niets meer konden voelen. Het werkte perfect.

14. Mijn vader beweerde dat hij de verkeerslichten kon regelen zoals hij het wilde. Ik had het echt niet door tot ik 11 was.

15. En de: 'als je kauwgom of pitten doorslikt groeit er een kauwgonballenboom/appelboom/perenboom/vul zelf maar in.... in je buik.'

En welk broodje-aap verhaal hebben jouw ouders je vroeger verteld? Of eh... welke vertel jij aan je kids? We horen het graag!

Sarah Glasbergen

Door

29 december 2023

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.