Mijn kind heeft de Sinterklaas kado's gezien! Wat nu?

Mijn kind heeft de Sinterklaas kado's gezien! Wat nu?

Je probeert het te voorkomen, maar het kan toch gebeuren. Daarom hebben wij tips voor als je kind de Sinterklaas kado's heeft gezien.

Het kan je zomaar ineens gebeuren: je hebt alle kadootjes ingeslagen voor pakjesavond en ze ergens verstopt waarvan je zeker weet dat je kids ze nooit gaan vinden. En dan vinden ze de Sinterklaas kado's toch. Oh, oh, hoe ga je daar nu weer mee om? 

Als je kind nog heel jong is en je nog graag het 'sprookje' rond de Sint vol wil houden kan dit problemen opleveren. Want dat er vragen gaan komen is logisch. 'Mama, dat is het kadootjes dat ik aan Sinterklaas heb gevraagd! Hoe kan dat hier liggen?' Ehm... en dan moet je even heel snel iets bedenken. Wij helpen je een handje met een paar leuke tips om onder die ongemakkelijke situatie uit te komen.

1. Verjaardag

Een leuke tip die we op internet tegenkwamen is het verhaal van een gezin uit de buurt. Vertel dat je het kado moest verstoppen voor een buurman tot zijn kind jarig is. Als jouw kind dan vol blijft houden dat het precies is wat hij graag wilde hebben, kan je zeggen dat hij dat dan maar moet vragen aan de Sint voor Pakjesavond.

2. Brief aan Sint

Ook een mooie tip die we kregen was het schrijven van een brief aan de Sint. Een van de pieten heeft een kadootje achtergelaten in de schuur/kast/op de zolder en dat zat nog niet ingepakt, of de Sint en zijn pieten dat alsnog willen doen..?

3. Brief van Sint

Wat je ook kan doen als een kado of stapel kado's is ontdekt is vlak daarna een brief achterlaten van de Sint. De Sint schrijft hierin aan een van zijn pieten dat deze kado's nog naar de inpakpieten moeten. Kan je leuk reageren met: 'jeetje, zijn de kado's bij ons terecht gekomen, dan moeten we de Sint even een brief schrijven om te zeggen waar de kado's zijn he?' En de volgende dag is de brief uit de schoen vervangen door een bedankje, en de pakjes zijn natuurlijk ook verdwenen.

4. De hulpsint

Als je kids het kado gevonden hebben kan je ook toegeven dat je het hebt gekocht. Maar: dat kon ook niet anders omdat de Sint persoonlijk had gebeld. Hij wilde zo graag dat kadootje voor je kind kopen, maar hij kon het nergens meer vinden in Spanje. Daarom had de Sint jou ingeschakeld.

5. Tweedehands

Speelgoed kopen via websites als Marktplaats komt steeds vaker voor en kan een leuke manier zijn om een beetje te besparen met de feestdagen. Alleen: als je kind de deur open doet en het pakketje open maakt, wat dan? Om dit te voorkomen kan je met de buren afspreken dat zij het pakketje aannemen.

6. Drukke Sint

Sinterklaas heeft natuurlijk veel pieten die hem helpen op Pakjesavond, maar toch moet hij nog een heleboel kinderen langs. Dat red hij niet altijd, en daarom brengt hij bij sommige ouders de kadootjes eerder zodat zij ze kunnen bewaren. Deze uitleg kan ook goed werken als je van tevoren al een hele stapel op zolder moet verbergen bijvoorbeeld.

7. Pakpapier-truc

Waar je ook voor kan kiezen is om de kado's in te laten pakken met neutraal inpakpapier. Als je daarom vraagt bij de winkels doen ze dat zo voor je. Als de kinderen de kado's dan zien kan je makkelijk zeggen dat het voor een verjaardag is. Als het bijna 5 december is kan je er met Sinterklaas-linten en stickers nog echte Sint-kado's van maken.

8. Lieve familie

Opa's en oma's, of misschien een tante of oom zonder kids: vraag ze heel lief of je twee tot drie weken van tevoren de kado's daar mag stallen. Het risico dat je kinderen dan de kado's vinden is erg klein. Mochten ze er toch achterkomen dan kan je altijd zeggen dat die kado's voor het nichtje of neefje is die een maand (of twee) later jarig is. Als ze zelf die kado's willen moeten ze dat maar aan Sinterklaas vragen.

9. Post-it

Nog een laatste tip als je kinderen de kado's vinden: de post-it. Als je ergens in huis bezig bent en je kind komt ineens naar je toe met een van de Sint-kado's, kan je zeggen dat je wel eens wil zien waar hij/zij dat heeft gevonden. Je kind rent alvast naar boven en jij krabbelt even een kleine zin op een post-it: 'Goed verstoppen voor (naam van je kind) voor Pakjesavond - Piet'. Als je gaat kijken kan je doen of je de post-it vindt en er dan samen om lachen.

Daisy van Schaijik

Door

01 december 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.