Meer uit je dag halen: 10 tips

Meer uit je dag halen: 10 tips

Met onderstaande tips deel je je dag effectiever in en hou je (als het goed is) meer tijd over voor jezelf.

Als actieve moeder is de combinatie kinderen, er goed uitzien en werk niet altijd even makkelijk. Vooral omdat elke dag met je kind weer compleet anders is! Om je te helpen de dag door te komen, hebben we 10 tips om veel meer uit je dag te kunnen halen.

Het hele huis moet je nog stofzuigen, de kinderen moeten van school gehaald worden en wat ga je vanavond eigenlijk koken? Soms is het zo druk dat je door het bomen het bos niet meer ziet. Meer rust en orde in je hoofd is wel zo prettig. Met onderstaande tips deel je je dag effectiever in en hou je (als het goed is) meer tijd over voor jezelf.

1. Sta eerder op

Of je nu een ochtendmens bent of niet, ongeveer 30 minuten eerder opstaan maakt écht het verschil. Met de extra tijd heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om iets langer te douchen en heel belangrijk: om ervan te genieten en je dag goed te beginnen.

2. Maak een lijst

Maak een dag van tevoren een lijstje van alle dingen die je gedaan wilt hebben. Dit zorgt ervoor dat je een duidelijk overzicht hebt van alle dingen die je moet doen. Vaak kom je dan tot de conclusie dat je minder hoeft te doen dan je dacht en dat zorgt weer voor minder stress.

3. Werk met een timer

Soms zijn er van die dagen dat er veel op de planning staat en je het even niet meer weet. Stel dan per taak een tijdslimiet in. Bijvoorbeeld een halfuur om de was te doen en een uur om te koken. Door het tijdslimiet ben je meer gefocust bent, minder snel afgeleid raakt én dat je alles wat je wilt doen ook echt gedaan krijgt.

4. Zeg vaker 'Nee'

Anderen een handje helpen kan en mag altijd, maar zorg ervoor dat je niet te veel hooi op je vork neemt. Wanneer je dagplanning al aardig vol is, wees dan niet bang om iemand een keer af te wijzen en nee te zeggen. Je kan niet altijd iedereen helpen en mensen begrijpen dat heus wel.

5. Werk samen

Het is niet altijd mogelijk om alles altijd maar alleen te doen. Iemand om hulp vragen is dan ook niks om je voor te schamen. Vraag je moeder bijvoorbeeld om  1 á 2 keer per week een uur op te passen op je kind, zodat je  aan meer toekomt. Zal zij alleen maar leuk vinden en jij kan even een aantal taken op je lijstje afstrepen.

6. Verlaag je verwachtingen

Perfectionistisch zijn is niet erg, maar onthoud wel: de perfecte moeder en vrouw bestaan niet. Niemand verwacht dat alles vlekkeloos en tiptop in orde is, vooral met kleine kinderen kan dit niet altijd. Kinderen maken nu eenmaal troep en een klein beetje rommel is niet gelijk het einde van de wereld.

7. Bereid je dag voor

Leg voor je gaat slapen alles wat je de volgende dag nodig hebt klaar. Kijk wat je wilt aantrekken, pak je tas in en bedenk wat je als ontbijt wilt. Het zijn kleine dingen, maar ze maken echt het verschil. Zo hoef je in de ochtend niet te haasten en te bedenken wat je aan wilt trekken.

8. Ga op tijd naar bed

Laat slapen en vroeg opstaan is niet de ideale combinatie. Je bent minder uitgerust en staat moeilijker op. Voldoende slaap zorgt ervoor dat je een goede start van de dag hebt en vooral dat je zin hebt om aan de slag te gaan.

9. Ga sporten

Tijd om naar de sportschool te gaan en lekker te sporten is er jammer genoeg niet altijd. Maar even een kleine workout op de dag doet wonderen. Even 15 minuten hardlopen of fietsen zorgt voor de energy boost die je nodig hebt wanneer je vermoeid bent en er even doorheen zit. Of wat dacht je van de zonnegroet, die al je spieren even rekt?

10. Maak tijd voor jezelf

Naast werk, het huishouden en het zorgen voor je kind, is het ook belangrijk dat je een moment voor jezelf neemt. Overwerk jezelf niet en plan een me-time in. Vraag je moeder, zus of vriendin om op te passen en ga een avondje naar de bioscoop of doe iets anders leuks voor jezelf. Het is echt niet erg om een keer hulp van anderen te vragen.

Als je een aantal of al deze tips toepast zal je merken dat de rust en orde toenemen  in je leven. Dat is niet alleen lekker voor jezelf, maar het zorgt ook voor een relaxte sfeer in huis. En daar hebben de kids weer baat bij!

Redactie MiniMe.nl

Door

26 januari 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.