Hoe maak je mama gelukkig?

Hoe maak je mama gelukkig?

Hoe je een mama gelukkig maakt is echt niet moeilijk hoor. Jammer dat je peuter niet kan lezen want dit maakt een moeder echt heel gelukkig!

Je bent een heel relaxte moeder. Je bent blij met je kids en geeft ze alle ruimte om dingen te proberen en te ontdekken. En ja, oké, een beetje manieren zou wel fijn zijn. Zolang je kids blij zijn ben jij blij toch? Hmm, het zou toch wel fijn zijn als de kids voor onderstaande dingen iets meer moeite willen doen. 

En het is (denken we) helemaal niet zo veel gevraagd. Eigenlijk zijn het dingen die heel normaal zijn. Alleen voor jou (nog) niet. Met deze dingen kan je mama in ieder geval heel gelukkig maken.

1. Slaap uit tot na 5 uur

Echt, kids, neem dit ter harte: mama zal heeel blij zijn als jullie langer blijven slapen. Denk aan 6, 7 uur? Hoe langer ik mag blijven liggen van jullie, hoe meer energie ik zal hebben als je me dan wakker komt maken. Echt. En als je dan ook nog heel lief komt vragen of mama wakker wil worden in plaats van een snoekduik bovenop me te maken... ben ik de gelukkigste mama ever.

2. Eet je eten

Ik snap dat je die groene kleur van groente niet aantrekkelijk vindt (terwijl je bijna niet uit je ninja turtle-pyjama te krijgen bent), maar ik zou al zo blij zijn als je het tenminste probeert. Gewoon, 1 hapje? En nee, erin prikken en het op de grond gooien telt niet als eten. Het mag zelfs met je handen, oké?

3. Eet geen krijtjes

Of zand, Play-Doh, zeep en aarde. Ik geef je echt genoeg eten en ik kan me ook niet voorstellen dat het lekker smaakt. Het zal niet direct slecht voor je zijn, maar al die regenboog-luiers...

4. Slaap zonder te vechten

Het is echt niet zo heel moeilijk: iedereen gaat naar bed, ook mama gaat naar bed. Net als papa en mama dus. Je hoeft dan echt niet te gillen en krijsen op het moment dat ik de deur dicht wil doen. Mama zou al heel blij zijn als je een keertje doet alsof je slaapt. Wat je ondertussen doet, ook al is het je ledikant onder smeren met jeweetwel, maakt mij dan echt niet uit.

5. Maak geen ruzie in de supermarkt

We hebben het hier al heel vaak over gehad: ik koop echt die koekjes niet omdat daar ninja turtles (heb je ze weer) op staan. Ze zijn veel te duur en dan vraag je er de hele dag door om. Het zou heel fijn zijn als je dan een keer beteuterd kijkt en de rest van de dag met je armen over elkaar chagrijnig kijkt. In plaats van op de grond te gaan liggen dweilen met de kraan open.

6. Stop geen dingen in je neus

Of oren. Of dingen in je mond die vast kunnen komen te zitten in je keel. Ik weet dat jij ontzettend trots bent als je het gepresteerd hebt kraaltjes in je oren te stoppen, maar op een dag kan ik ze er niet meer uithalen. En moet ik met je naar de huisarts. Weet je dan wat hij tegen je zegt? Oliebol.

7. Lik geen mensen

Hoe je erop komt? Geen idee, je hebt het zeker weten niet van mij. Maar waarom je dan toch andere mensen moet aflikken als ze je optillen? Heeel vreemd. Goede voornemen voor dit jaar: ik zal geen mensen meer likken.

8. Wees tevreden met wat je krijgt

Iets te veel gevraagd denk je? Nee hoor, ik bedoel hier alleen maar mee dat het blauwe bord met stippen dat jij graag wilde, nu voor je neus ligt. En dan moet je niet gaan zeuren om de groene van je broertje. Ik dek één keer de tafel, en niet vijf keer.

9. Laat me één keer die knuffel wassen

Ik weet dat Do (Donatello, ninja turtle, ach he..) overal mee naartoe gaat en dat het je allerbeste vriend is (Leonardo komt niet eens in de buurt). Maar als je hem als paraplu of kussen (voor buiten) gebruikt, of als een tas achter je aan over de grond sleept zal hij toch echt een keer de was in moeten. Arme Do is nu bijna een bruine ninja en je kan best wel een uurtje zonder.

10. Privé-wc

Oké, dat klink misschien een beetje zielig, maar ik zou het heel fijn vinden als je me gewoon even met rust laat als ik de wc op zoek. Soms lukt het om de deur dicht te doen, maar dan nog hang je tegen de deur aan en stel je me allemaal vragen die je straks ook kan stellen. Een minuutje wachten, daar zou ik al heel blij mee zijn!

 

Daisy van Schaijik

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.