De leukste kerstfilm tip: Annie

De leukste kerstfilm tip: Annie

Een klassieker in een nieuw rood jasje: de film Annie is een echte must-see met Kerst, en eigenlijk alle dagen! Wie kent de film Annie niet?

Deze kinderklassieker over een lief weeskind dat komt logeren bij een miljonair is wereldberoemd en iedereen kan wel één of twee liedjes meezingen. Die klassieker is nu in een fris jasje gestoken en draait vanaf 17 December in de bioscopen. 

Het verhaal

Voor de mensen die het verhaal nog niet kennen: de film gaat over het weesmeisje Annie. Ze werd door haar ouders achtergelaten toen ze een baby was met de belofte dat ze weer terug zouden komen. Maar tot ze haar ouders weer kan zien moet ze bij haar verbitterde pleegmoeder miss Hannigan (een geniale rol van Cameron Diaz) blijven. Als de steenrijke politicus Will Stacks Annie op een dag onder zijn hoede neemt als pr-stunt verandert haar leven compleet. Will ziet Annie als een geweldig middel om meer stemmen te winnen om burgemeester te worden, maar raakt als snel gecharmeerd van haar gezelligheid en positieve kijk op het leven. Hij vindt zichzelf Annie's reddende engel, maar misschien is het wel andersom..?

Originele take op klassieker

Met een remake van een film ga je al snel vergelijken. Is deze beter dan het origineel of niet? Bij deze film heb je daar bijna geen 'last' van. Dat komt vooral door de stoere, vrolijke Annie en de gekke, chaotische Miss Hannigan. De verhaallijn is natuurlijk hetzelfde, maar door de setting (het moderne New York) en de hoofdrolspelers (de gehaaide politicus en extra campagne-adviseur geven een leuk extraatje) heb je zeker niet het idee naar een kopie te kijken. En met die liedjes zit het ook wel goed!

Een heerlijke kerstfilm, waar je toch blij van wordt eeeh je kleintjes dan :D

 

Daisy van Schaijik

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.