Mama is stom! 10 redenen waarom je kind je stom vindt

Mama is stom! 10 redenen waarom je kind je stom vindt

Je bent 'stom' om de meest bizarre redenen. In onderstaand artikel 10 redenen waarom je kind je stom vindt.

'Neeehee, mamaaaa! Jij bent stom!' zal je kind misschien wel eens tegen je gezegd hebben. En je bent 'stom' om de meest bizarre redenen. In onderstaand artikel 10 redenen waarom je kind je stom vindt.

Jaha, geef maar toe, onderstaande dingen doe je sowieso. En logisch ook, want dat hoort bij de opvoeding en eh... de normale gang van zaken? Maar dat wil nog niet zeggen dat je kind het ermee eens is.

1. Omdat het ontbijt niet altijd gaat zoals jij wil

Tsja, een boterham met hap en chocopasta is toch echt geen combinatie, straks wordt je nog ziek. En ik snap dat je dit minder lekker vindt dan die hagelslag met monstertjes, maar dan hoef je nog niet je boterham door de keuken te gooien. Dat is erm, logisch dat ik er iets van zeg? En gaan krijsen omdat diezelfde hagelslag met monstertjes dan op is... daar kan ik toch echt niks aan doen.

2. Omdat ik je verbeter

Sorry lieverd, maar koffiezetapparaat spreek je toch echt met een k uit, niet een t (toffie?). En die verrekijker is inderdaad om verder te kijken, maar dan heet het nog geen verderkijker (toch wel gek eigenlijk, nu voel ik me bijna schuldig).

3. Omdat je autogordels om moet

Als je geen gordels draagt stuiter je straks door de auto heen. En als we een ongeluk krijgen... met hoeveel argumenten je ook komt, je kids willen er hoe dan ook niet in. Of half, of ondersteboven... 'Mama is stom!' krijg je dan natuurlijk ook nog een paar keer naar je hoofd. Maar die gordel gaat om.

4. Omdat ik na 10 verhaaltjes al wegga

'Nog één verhaaltje dan mama...' met een heel lief gezichtje en licht zeurderig stemmetje. Oké dan, dan doen we er nog eentje. Maar na tien ben je er toch echt klaar mee, en moet je kind toch gewoon gaan slapen. En dan vertrekt dat lieve gezichtje in een grimas en ben je ineens niet meer leuk.

5. Omdat je niet altijd snacks krijgt

Niet op ieder moment van de dag. Ik snap dat je 's ochtends al heel graag het toetje van die avond naar binnen wil werken, maar zo werkt dat niet. Je hebt een bepaald moment van de dag dat je dit soort dingen mag. Dat moet jij dan alleen nog wel even doorkrijgen. Tot dat zo is... stomme mama.

6. Omdat ik je hielp in de speeltuin

Ja, maar het klimtoestel was ineens toch wel erg hoog, en je kleine nog maar zo eh, klein. Dan mag je toch best even helpen om het trapje op te klimmen? Nee, helaas, ze willen al heel snel alles zelf doen. En als je het dan toch waagt ze te helpen...

7. Omdat je niet op de Ipad mag als ik mail

Mailtjes van de familie, de last-minute mail van je werk die je niet gezien had voor je naar huis ging... sommige dingen moeten toch echt even zo snel mogelijk gebeuren. En dan kan jij dus even niet op de Ipad om wat voor spelletje dan ook te doen. Had je nou maar niet zo enthousiast die kinderapps geïnstalleerd...

8. Omdat ik iets op wil ruimen

Of het nou die poppen zijn waar je al een week niet mee gespeeld hebt of die autootjes die verspreid door de hele kamer liggen, zodra ik het aanraak sla je op tilt. Jij hebt het daar zo neergelegd en daar moet het blijven, want je gaat er zo weer mee spelen. En oh wee als ik toch iets verplaats.

9. Omdat ik iets weg wil gooien

Er komt een periode dat je niet meer met speelgoed speelt omdat je er te oud voor bent. En dan moeten er dingen weg. Logisch. Voor jou dus niet. Ineens ga je weer heel druk spelen met dat ding waar je al een jaar niet meer naar om hebt gekeken en blaas je bijna als ik voor wil stellen om het weg te gooien/geven/verkopen.

10. Omdat ik een tv-programma afbreek

Soms, ja ik weet het, zet ik je voor de tv zodat ik even snel iets kan doen. Maar als ik dan klaar ben en we moeten gaan eten en Peppa Pig is nog niet afgelopen en ik zet de tv uit...oeps.

Zelf nog komische redenen waarom je kind je wel eens stom genoemd heeft? We lachen graag mee! 

Daisy van Schaijik

Door

23 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.