De voordelen van kinderen

De voordelen van kinderen

Een kind hebben heeft echt voordelen, hoeveel voordelen van een kinderloos leven er ook zijn.

Een zoektocht op internet levert tot onze verbazing teleurstellende antwoorden op. De voordelen voor kinderloze stellen, voordelen van een kinderloos leven en een discussie over het wel of niet krijgen van kinderen stonden prominent bovenaan de zoekresultaten. Dat moet anders! Er zijn zeker ook voordelen van het hebben van kids, en hieronder hebben we 10 redenen bedacht. 

Want persoonlijk vinden we het grote onzin dat je 'geen tijd meer hebt voor je hobby', 'niet meer een avondje door kan zakken met vrienden' en ' je Facebook-pagina vervuilt met babyfoto's'. Even een korte check: wie bepaalt je leven? Juist ja, jij! Natuurlijk vergt het wat aanpassingen als je een of meerdere kinderen hebt. Maar je hoeft echt niet je hele leven vaarwel te zeggen. Integendeel, kids hebben ontelbaar veel voordelen die je leven juist kunnen verrijken. Wat dacht je van onderstaande voordelen?

1. Je kan zelf weer kind zijn

Een superbelangrijke bonus! Lekker ongegeneerd met Knex en Barbie spelen en niemand die er iets van zegt. Een tent bouwen in de woonkamer, of in de tuin? Tuurlijk, gewoon doen! Nu zal je buurman in ieder geval niet vragen of jij en je partner ruzie met elkaar hebben gehad...

2. Je verbaast je over simpele dingen

Misschien was er een periode waarin je niets meer bijzonder vond. Tot je kinderen kreeg! Die vragen je de hemd van het lijf en laten je nadenken over dingen die jij als vanzelfsprekend beschouwd. Hoe komt het dan dat de lucht blauw is? Het gras groen? Je vindt een regenboog dan weer een heel bijzonder fenomeen. De simpele alledaagse dingen leer je ineens op een andere manier te waarderen.

3. Kinderen zeggen wat jij denkt

Soms schaam je je kapot, maar soms ben je ook heel blij dat je kids gewoon zeggen wat ze denken. Vaak denk jij namelijk hetzelfde, maar durf je het dan net niet te zeggen. Kan je je gesprekspartner met een verontschuldigende glimlach aankijken terwijl je zegt dat het nog maar kinderen zijn. Maar het is wel gezegd...zo.

4. Fun - gerechten

Kinderen zijn een perfecte smoes om je gerechten op te maken met gezichtjes, dieren en hartjes. Hé, het is voor je kind toch? Lekker gek doen met het eten op je bord, het mag!

5. Nieuwe vriendengroep

We zeggen hier niet dat je je oude vrienden moet inruilen, maar kids zorgen vaak wel voor aanspraak bij mensen. Op de crèche, op school, bij het ophalen en brengen bij vriendjes en vriendinnetjes... De moeders en vaders die je ontmoet kunnen zomaar ineens nieuwe vrienden worden waar je gezellig mee gaat bbq-en.

6. Pretparken

Als ze net oud genoeg zijn om de achtbaan in te gaan zit jij al in de auto. Slagharen, Walibi, Drievliet, Duinrell... je gaat ze allemaal langs. En zeg nou zelf, de Efteling is toch voor alle leeftijden? Je kids -kuch- jij -kuch- zullen het daar prima naar hun zin hebben.

7. Verkleedpartijen en toneelstukjes

Er komt een periode waarin ze hele verhalen naspelen en de tafelkleden als cape gaan gebruiken. De meubels gaan aan de kant, de gordijnen worden dichtgetrokken en de spots gaan aan. Tijd voor een verhaaltje! Het liefst natuurlijk helemaal verkleed, en het liefst moet mama of papa ook verkleed. Ach ja, dan trek je toch maar weer je superhelden-pak uit de kast...

8. Shoppen

Je kan nu èn voor jezelf èn voor je minime shoppen. De tofste kinderfahion haal jij van internet en af en toe betrap je jezelf erop een beetje met je kind te pronken. Hé, het is wel je grote trots, dat mag!

9. Rommel

'Excuse the mess, the kids are making memories'. Komt deze uitspraak je bekend voor? Met kinderen heb je gegarandeerd meer rommel in huis dan zonder. Maar, zoals de uitspraak al zegt, deze rommel is niet erg. Het is het bewijs dat er leven is in huis en dat kan alleen maar positief zijn toch? (en nee, het is echt, echt geen excuus, ahum) Toen jullie nog met z'n tweeën waren kon dat excuus echt niet..

10. Levenslessen

Meer dan eens betrap je je erop dat je nog veel kan leren van de onbevangenheid van kinderen. De vragen die ze stellen zetten jou soms ook aan het denken. 'Hmm, dat is een goede vraag ja, daar moet ik even over nadenken' heb je vast wel eens gebruikt. Kinderen leren van jou, maar jij leert zeker ook van je kids.

Heb jij nog leuke, mooie of inspirerende voordelen van kinderen? Laat hieronder je reactie achter en laat de lijst groeien!

Daisy van Schaijik

Door

26 februari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.