Kinderen om trots op te zijn

Kinderen om trots op te zijn

Soms herinneren kinderen je er maar weer eens aan dat de wereld niet zo zwart-wit is als wij wel eens denken...

Je hebt vast wel eens een moment (of zeg maar gerust honderden momenten) waarop je berentrots bent op je kind. Soms zeggen ze bijzonder scherpzinnige en zelfs briljante dingen. En soms herinneren ze je er maar weer aan dat de wereld niet zo zwart-wit is als wij wel eens denken...

Roze gips

Weet je het zeker? Roze is wel een meisjeskleur.

Het verhaal: Een jongen brak zijn arm en die moest in het gips. Toen de dokter vroeg welke kleur het gips moest worden wees hij enthousiast naar de knalroze variant. De dokter zei: "weet je het zeker? Roze is wel een meisjeskleur." De jongen keek de dokter aan en antwoordde: "Er zijn geen jongens- of meisjeskleuren. Ik wil roze gips". Mama leerde hem dat er geen onderscheid was tussen kleuren. 

Je kiest zelf waar je voor staat

De wereld is niet zwart-wit, er zijn geen jongens- of meisjeskleuren. Je kiest zelf waar je voor staat en waar je in gelooft. Wij kunnen niet anders dan het volledig met deze jongen eens zijn. Dit bewijst maar weer eens dat volwassenen vaak ook een voorbeeld kunnen nemen aan kinderen. Kinderen om trots op te zijn, inspirerend!

 
Daisy van Schaijik

Door

30 september 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.