12 soorten moeders tijdens de feestdagen

12 soorten moeders tijdens de feestdagen

Ben jij de DIY-mam die constant aan het knutselen is? Of de relax-mama die alle kado's online bestelt? Lees snel verder om erachter te komen!

Je zit nu waarschijnlijk al tot over je oren in de kerstspullen en misschien ben je zelfs al een lijstje aan het samenstellen voor de gerechten die je van plan bent te maken. En als je dan op je gemak (of vol stress) op zoek gaat naar kado's, decoratie en eten kom je ongetwijfeld andere moeders tegen. De één zal je voorbij snellen, iets roepend over dat ze veel te laat is, terwijl de ander met het hele gezin gezellig aan het kerstshoppen is. Welk type moeder ben jij tijdens de feestdagen? 

Ben jij de DIY-mam die al een maand van tevoren de ideeën klaar heeft liggen en aan het knutselen is? Of ben jij de relax-mama die alle kado's online bestelt en de decoratie van vorig jaar gerust nog een keer gebruikt? Lees snel verder om erachter te komen!

1. Miss SantaClaus

Voor deze mama is december echt dé tijd van het jaar! Eigenlijk is ze al drie maanden van tevoren bezig om te bedenken hoe ze het huis dit jaar weer gaat in richten en weet ze al lang wat ze met de kerstdagen gaat doen. Gedurende de hele maand zal ze met een grote glimlach op haar gezicht rondlopen en heel bewust genieten van alle kerstsfeer om haar heen.

2. Pinterest Perfect

Deze mama gebruikt pinterest dagelijks. Iedere dag zit ze wel te surfen en Kerstmis heeft dan ook tenmiste drie aparte borden (kerstboom, kerstdecoratie en kerst eten bijvoorbeeld?). Er komen dan ook geen dingen uit de winkel in huis. Nee, zowel haar decoratie als haar eten heeft ze zelf gemaakt, en het ziet er nog beter uit dan de oorspronkelijke pins.

3. De heilige

Ze geeft altijd gul (en daarmee bedoelen we heel gul) aan goede doelen, en met kerst geeft ze nog eens extra. Ze koopt bijna meer speelgoed voor kinderen die het moeilijk hebben dan voor haar eigen kinderen en is ook nog vrijwilligster in de keukens bij het Leger des Heils om soep uit te delen. Een complimentje mag dan ook zeker wel gegeven worden.

4. De Grinch

Tsja, moeten we hier nog uitleg bij geven? Ze heeft nog wel een glimlach op haar gezicht als de kids bij haar zijn, maar is stiekem al af aan het tellen tot 26 December. Al dat overdreven gedoe, de stress en iedereen die ineens goede dingen gaat doen (niet te verwarren met onze heilige hierboven), ze heeft er genoeg van.

5. Elftastisch

Haar soep bevat altijd de meeste room, en is daarom ook het lekkerst. En haar kerstboom zoekt ze ieder jaar speciaal uit bij dat ene adres, dus daar kan geen andere boom aan tippen. En tsja, eigenlijk organiseert ze alles rond de kerstdagen gewoon perfect. Volgens haar dan.

6. Ultieme gever

Deze mama, of het nu voor haar man is waarmee ze 10 jaar getrouwd is of voor een collega met een gebroken been, weet altijd het ultieme kado te geven. En de manier waarop ze het vervolgens inpakt is gewoon jaloersmakend.

7. Kerstelf

Deze kerstelf kent echt ieder liedje uit haar hoofd, of het nu de oude versies zijn of de nieuwste remixen. En ze laat dat dan ook graag horen, of je er nu wel om vraagt of niet. 'I'm driiiviiing home for Christmaaas...'

8. Koekjeskoningin

Deze mama heeft een huis dat altijd naar kaneel, suiker en allerlei andere zoete dingen ruikt. Ze heeft met de feestdagen een bizar lange lijst met dingen die ze wil maken, en jij bent natuurlijk niet te beroerd om te testen.

9. Altijd het meest

Bij haar altijd goedgevulde sokken bij de schoorsteen, zelfs voor haar gasten is er iets. Haar boom ligt beladen met kado's en je bent nog niet binnen of je krijgt al de eerste hapjes voorgeschoteld. Met het eten dat zij op tafel zet kan je de hele straat te eten vragen (wat soms ook gebeurt) en ze stuurt alle gasten naar huis met een indrukwekkende goodie-bag.

10. De stressbal

Deze mama heeft een ellenlange lijst met dingen die ze gedaan wil hebben en ze heeft geen idee hoe ze alles af moet krijgen. Natuurlijk weet iedereen om haar heen al van tevoren dat ze alles gedaan krijgt en dan zelfs nog tijd over heeft. Maar of de stressbal dat wil geloven?

11. Last-minute mam

Oh nee, is het nu alweer kerst?! Sinterklaas was toch net voorbij?! Deze mama heeft de kalender niet goed in de gaten gehouden, of dacht dat een week 14 dagen had. Je ziet haar vaak vlak voor de feestdagen nog door de stad heen sprinten op zoek naar de leukste kado's, en dan bijna een melt-down krijgen als iets uitverkocht is.

12. Familievrouw

Relax mama! Maar niet te veel natuurlijk. De feestdagen van deze mama zitten vol met gezelligheid en een enkele blunder, maar daar laat ze zich niet door uit het veld slaan. Het enige dat zij belangrijk vindt is samenzijn met familie en vrienden. En dat het toetje dan in elkaar stort als ze de schaal vol trots neerzet... ach, daar lacht ze dan om.

Welke moeder komt het dichtst bij jou in de buurt? 

Daisy van Schaijik

Door

21 december 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.