Bizar: Winnie de Poeh verboden door Poolse speeltuin

Bizar: Winnie de Poeh verboden door Poolse speeltuin

Deze kindervriend van Disney is verboden in Poolse speeltuinen, omdat hij te bloot door het leven gaat...

Toen we dit tegenkwamen moesten we de titel echt nog een keer lezen: Winnie de Poeh verboden? Huh? Het is moeilijk te geloven, maar een Poolse speeltuin heeft de bekendste knuffelbeer ter wereld in de ban gedaan. Waarom? 

Tsja, waarom zou je die lieve beer niet in je speeltuin willen hebben? Dat werd duidelijk tijdens een bijeenkomst in het Poolse dorp om te bespreken welk tekenfiguur het gezicht van de nieuwe speeltuin zou worden. Toen iemand voorstelde om Winnie de Poeh te gebruiken werd dat voorstel direct van tafel geveegd.

Winnie de Poeh dubieus

Het feit dat de beer geen broek aan had zou totaal ongeschikt zijn voor kinderen en een verkeerd beeld geven. Ook is de dubieuze seksualiteit van de beer (is het een jongen of meisje?) reden om de beer van de speelplaats te verbannen. En daar hielden de argumenten niet op. 1 persoon beweerde zelfs dat de bedenkster van Poeh zijn mannelijkheid met een scheermes had verwijderd omdat ze een probleem zou hebben met Poeh's identiteit. Ehm... okéé? Dan zullen we die mensen maar niet wijzen op Yogi Beer die alleen maar een stropdas draagt...

Daisy van Schaijik

Door

30 september 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.