Voorbereiden op kinderen? 11 simpele stappen

Voorbereiden op kinderen? 11 simpele stappen

Met deze 11 simpele stappen weet je zeker dat jullie helemaal klaar zijn voor een baby. Dus volg ze en je bent babyproof!

Jawel hoor, jullie zijn eruit: jullie gaan nu toch echt, serieus, zonder grappen, voor een kind! Gefeliciteerd! Als je gewend bent te leven zoals jij wil kan het ouderschap nogal schokkend zijn. Gelukkig kan je je hierop voorbereiden. Hoe? Met deze 11 simpele stappen ben jij helemaal babyproof. 

Stap 1 Schaduwen

Huur een acteur in om je de hele dag te schaduwen. En zorg er dan ook voor dat hij of zij niet meer dan een halve meter bij je vandaan blijft. Geef bonus-punten als ze bovenop je springen als je op wil staan en als ze je laten struikelen met hun eigen lichaam. Huur iemand in waar je je comfortabel bij voelt, want ze zullen alles kunnen zien. Ja, dus ook alles wat je in de badkamer doet. Alles..

stap 2 Facebook

Bel al je vrienden zonder kinderen op en zeg dat het fijn is ze gekend te hebben. Je spreekt ze wel weer op Facebook.

Stap 3 1 hand

Als ouders moet je het voor elkaar kunnen krijgen dingen te doen terwijl je kids aandacht willen. Koop een stel tie-rips en bind een hand achter je rug. Breng zo de rest van je dag door.

Stap 4 Orang-oetans

Als je met de auto weg gaat heb je als ouder extra voorbereiding nodig. Vraag 3 orang-oetans te leen bij de dierentuin (liefst de meest enthousiaste en drukke die ertussen zitten) en zet ze in autostoeltjes die achteruit kijken. Zorg dat je blik op de weg gericht blijft.

Stap 5 Auto converteren

De auto in een geschikte kinderwagen converteren is heel makkelijk. Je hebt nodig:

  • 18 individuele niet-matchende sokken
  • 6 schone luiers in verschillende formaten
  • 2 gebruikte luiers
  • 6 kopjes willekeurige kruimels
  • 1/2 kop jam of andere slijmerige substantie
  • 14 kapotte speeltjes
  • 2 handenvol confetti
  • 2 lege pakjes drinken
  • schone kleren (10 outfits)

Gooi al deze dingen door elkaar in je voortuin, zorg ervoor dat de jam overal zit en gooi het dan je auto in. Rijd rond met gepaste schaamte.

Stap 6 Slapen

Als ouder zal je slaappatroon enigszins... aangepast moeten worden. Om je hier goed op voor te bereiden zoek je de meest irritante ringtone op je telefoon (denk aan hokey pokey, de wielen van de bus etc.). Vraag een vreemde op straat op 3 alarmen te zetten tussen middernacht en 5 uur 's nachts. Leef zo ongeveer 4 maanden lang. Als je tegen iemand wil klagen zorg er dan voor dat die persoon van tevoren is geïnstrueerd om alleen maar 'dat wilde je zelf' te zeggen.

Stap 7 Samen slapen

En als de kleine er eenmaal is, zal die misschien een periode krijgen waarbij hij of zij graag bij jou wil slapen. Aaahhh, wat lief! Oefen het samen slapen door je bed in de lengte door te zagen. Zorg dat je 1/3 over hebt en gebruik geen kussen of lakens. Te duur? Je kan ook opgerold in je badkuip slapen.

Stap 8 Kinderprogramma's

Ga kinderprogramma's kijken. Als je op je werk de Dora en Bob de Bouwer-tunes luid staat te neuriën bij de koffieautomaat, weet je dat je op de goede weg zit.

Stap 9 Koken

Koken is heel belangrijk als je een gezin hebt. Koop daarom het laatste kookboek van Jamie Oliver, ga de keuken in en kook een fantastische maaltijd. Voor-, hoofd- en nagerecht perfect? Prima, zet het dan alles in schalen op tafel. Keer vervolgens één voor één de schalen om zodat de inhoud op de grond valt. Perfect.

Stap 10 Zorgen maken

Je zorgen maken is heel normaal. Een slimme bijna-ouder zal er voor zorgen dat lichte of ernstige zorgen nu al deel uitmaken van zijn of haar dagelijks bestaan. Huur daarom een vliegtuig met piloot die voor jou je naam, burgerservicenummer, adres en bloedgroep in de lucht schrijft boven een maximaal beveiligde gevangenis.

Stap 11 Kleding

Ga naar de lokale recycling en koop daar 10 grote vuilniszakken vol kleding. Dump alles in de huiskamer en breng de orang-oetans naar binnen om te helpen met opvouwen. Veel plezier.

Alle stappen doorlopen? Je bent nu klaar voor het ouderschap! Succes...

Daisy van Schaijik

Door

23 mei 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.