Baby eet citroen: schattig? Of toch niet?

Baby eet citroen: schattig? Of toch niet?

De video's van baby's die voor het eerst een citroen eten kennen we allemaal wel. De manier waarop die kleine gezichtjes in de meest vreemde grimassen vertrekken is best wel hilarisch. Maar is het wel slim om je baby zo vroeg al een citroen te laten proeven? Wij zochten het uit. 

De periode dat je baby aan vast voedsel kan beginnen verschilt, maar ligt meestal tussen de 4 en 6 maanden. Op dat moment is het slim om ze zoveel mogelijk te laten wennen aan zoveel mogelijk texturen. Voor je baby is dit een hele ontdekking en hij of zij zal het ook wel graag willen proberen, hoewel het ene voedsel waarschijnlijk meer gewaardeerd zal worden dan het andere.

Groenten en fruit

Groenten en fruit zijn een belangrijk onderdeel van de dagelijkse kost en het is ook belangrijk dat je kind dit leert eten. Sommige fruitsoorten kan je echter beter even mee wachten, zoals citroen. Natuurlijk zit deze vrucht vol vitamine C, maar het bevat ook veel zuren. Deze zuren zijn lastig te verteren in het spijsverteringssysteem van je baby en kan ook leiden tot luieruitslag. Daarnaast kan je baby uitslag rond de mond krijgen. Heeft je baby al tanden? Dan kan citroenzuur ook de glazuurlaag aantasten.

Baby graag citroen laten proeven

Wanneer kan je je baby een citroen laten proeven? In principe als je baby rond de 8/10 maanden oud is. Probeer eerst een klein stukje (let op pitjes) en kijk goed of er een allergische reactie is. Blijft een reactie uit en vind je baby het lekker, dan kan je best vaker citroen geven. Let er dan nog wel op dat je niet te vaak geeft, dus niet iedere dag.

Bekijk ook de komische video die bij de foto hoort van baby's die citroenen proeven in ons artikel Baby proeft citroen! Foto's en video zijn een samenwerking tussen David Wile en April Maciborka.

Daisy van Schaijik

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.