10 onverwachte uitdagingen voor ouders

10 onverwachte uitdagingen voor ouders

Fantastisch, je eerste kind in net geboren! Als nieuwe ouder heb je een aantal onverwachte uitdagingen.

Als ouder kom je voor een aantal onverwachte uitdagingen te staan: een luier verschonen blijkt moeilijker dan gedacht, en dan hebben we het nog niet eens over het rampenplan dat buggy heet. Dit zijn 10 onverwachte uitdagingen voor ouders.

Namen bij bloemen, planten en dieren plaatsen

'Mamaaa, paaappaa, wat is dat? En wat is dat?' Er komt zeker weten een periode waarin je kleine echt iedere steen en grashalm aanwijst en vraagt wat het is. Bij de grashalm en steen zal je nog niet zoveel problemen hebben, maar hoe heetten die gele bloemen met dat oranje in het midden ook alweer? En hoe heet een baby-geitje eigenlijk? Eh...

Uitslag of eczeem

Serieus? Ze zijn alle twee rood en bobbelig, hoe moet je die twee uit elkaar houden? Notitie voor jezelf, de volgende keer even alle symptomen opzoeken.

Luiers blijven moeilijk

Hah, die luiers? Als ze baby zijn: lieverd, nu even stil blijven liggen goed? Niet-zoveel-wurmen... zucht. Als ze peuter zijn: stop aub met de imitatie van een octopus en laat me die luier omdoen.

Zindelijk maken

Hoe simpel kan het zijn? Je gaat naar het toilet, zit erop en je mag. Tsja.... Hmm... Twee uur later ben je nog steeds aan het uitleggen waarom dat zo moet en hoe.

Slimmer zijn dan een kind? Succes

Er is echt geen reden waarom hij die mooie nieuwe trui van 50 euro die jij voor hem hebt gekocht zou moeten dragen. En dat weet hij ook. Discussie...start!

Het onesie-probleem

Het maakt echt niet uit hoe vaak je je kind aankleed, je zal altijd wel weer een knoopje missen.

Je verspreekt je

Vroeger gooide je er nogal eens woorden uit die ehm, laten we zeggen, ongeschikt waren voor kinderen. Soms doe je dat nu nog steeds, oeps...

Je komt altijd luiers tekort

Iedereen weet dat je extra luiers/doekjes/speelgoed/water/complete garderobe in je tas moet hebben. En iedereen weet ook dat je wel eens wat vergeet. Uh..

Buggies? Haha...ramp

Ook al kijk je nog zoveel youtube-video's, het inklappen van dat ding blijft voor jou een nachtmerrie.

Filosoferen over het leven

'Waarom is de lucht blauw? Waarom is het gras groen? Waarom kunnen wij niet vliegen? Waarom...' Hmm, gewoon omdat? Jaaah, dat gaat dus niet werken. Gelukkig werkt de 'Ga maar aan papa vragen' vaak nog wel. Of de 'Vraag maar aan mama, die weet aaalles..' Kan jij even snel google op je telefoon checken.

Daisy van Schaijik

Door

14 maart 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.