Mooi: hond helpt kinderen na operatie

Mooi: hond helpt kinderen na operatie

Het is heel mooi wat dieren voor kinderen kan betekenen. Als de grote Schnauzer Ralf zijn rondes doet in het ziekenhuis wil iedereen even bij hem zijn.

Hij heeft onderhand de reputatie kleine wonderen te verrichten en checkt iedere week trouw zijn jonge patiënten. De grote zwart-harige lobbes zit soms ook bij kinderen als ze zware chemo-kuren moeten ondergaan en helpt ze na een operatie weer om letterlijk de eerste stappen te zetten.

Vriendelijke viervoeter

Ralf is een van de honden die iedere week langskomen in het ziekenhuis om de patiëntjes daar te bezoeken. De honden worden speciaal geselecteerd en zijn dan ook een speciaal lid van het ziekenhuis, inclusief badge en sjaaltje. En het idee van een hondenprogramma slaat zeer goed aan. Wereldwijd zien steeds meer ziekenhuizen het psychologische nut in van een bezoekje van een vriendelijke viervoeter.

Enthousiaste honden

De bezoeken van de honden zijn voor ieder kind verschillend. Zo kan het ene kind voor zijn gevoel even uit de steriele omgeving van het ziekenhuis worden getrokken als een hond op bezoek komt. Andere kinderen kunnen enthousiast vertellen over de hond thuis en sommigen vinden het gewoon fijn om een dier om zich heen te hebben, al is het maar voor even. En de dieren zelf lijken het ook wel leuk te vinden, al die aandacht.

"Als ik de sjaal tevoorschijn haal weet hij dat het tijd is voor zijn ronde in het ziekenhuis,” zegt Marcia, eigenaresse van golden retriever Bo.

De honden bezoeken vaak ook de ouderen en de mensen die minder bezoek krijgen. Die mensen kijken er net als de kinderen al helemaal naar uit. Marcia zegt dat ze meer dan eens gehoord heeft dat ze de hond hun vriend noemen.

De viervoeter-programma's komen ook steeds vaker in het nieuws, zoals deze video van Vito, een therapie-hond in Pittsburg.

Prachtig initiatief toch? Wij zeggen: Go Ralf, Vito en Bo!

Daisy van Schaijik

Door

30 september 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.