Je gelooft nooit waarom Facebook deze foto weigerde

Je gelooft nooit waarom Facebook deze foto weigerde

De laatste tijd verschenen steeds meer vreemde berichten van ouders die foto's van kinderen waren kwijtgeraakt op social media.

Dit kwam omdat het betreffende medium de foto's te 'bloot' zou vinden (Instagram bijvoorbeeld). Nu kwam ook Facebook in het nieuws omdat ze een foto van een baby geweigerd hadden. Waarom? De foto werd als 'te schokkend' bestempeld.

Waarom facebook foto verwijderd. Facebook weigerde een advertentie van een vader te plaatsen die geld op wilde halen voor de harttransplantatie van zijn zoon. De 9 weken oude baby leeft op dit moment met behulp van een kunsthart, maar heeft een transplantatie nodig om naar huis te kunnen en een normaal leven te leiden. De vader van de baby, Kevin Bond, startte een Facebookpagina om meer bewustzijn te creëren voor orgaantransplantatie.

Kevin betaalde voor een advertentie zodat zijn pagina nog meer onder de aandacht zou komen. De afbeelding die hij wilde gebruiken was er een van zijn slapende zoon met de slangetjes van het ziekenhuisapparatuur duidelijk in beeld (zie foto). Stomverbaasd was hij toen hij een bericht kreeg van Facebook met de melding dat zijn afbeelding in strijd was met de regels. Op zich niet zo erg, maar de manier waarop het gecommuniceerd werd was ronduit ongelukkig en lomp te noemen. De reden van de weigering:

Je advertentie is niet goedgekeurd omdat de afbeelding of video eng is, bloederig of sensationeel en daarom een negatieve reactie oproept. Afbeeldingen van ongelukken, autocrashes, dode en ontlede lichamen, geesten, zombies, griezels en vampiers zijn niet toegestaan.

Logisch dat je, zeker als ouder, je ontzettend gekwetst voelt als je dit leest.

Dat iemand een afbeelding van mijn mooie zoon in een ziekenhuisbed, die hulp nodig heeft, weigert, dat doet pijn.

De vader heeft Facebook om een reactie gevraagd en gelukkig is die er ook snel gekomen. Met duidelijke excuses voor de automatische selectiecriteria van het medium en 10.000 dollar aan Facebook-campagnes lijkt het gelukkig weer goed gekomen.

Voor meer informatie over Hudson's Heart bezoek de Faceboopagina.

Daisy van Schaijik

Door

30 september 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.