De 14 gekste reacties van ouders (door artsen)

De 14 gekste reacties van ouders (door artsen)

Dit zijn echt de raarste reacties van ouders die ooit gehoord zijn in een behandelkamer van de arts. Artsen zijn aan het woord!

Niet iedereen is altijd goed op de hoogte als het om een zwangerschap of de bevalling gaat. Of simpelweg over het opvoeden van kinderen. Geen probleem zou je zeggen, dat vraag je dan wel even of je zoekt het op bij je grote vriend Google. Maar wat als je gewoon echt geen idee hebt dat je iets verkeerd doet? Of gewoon niet snapt waarom artsen je een bepaald advies geven? Hieronder de 14 gekste acties en reacties van ouders in de behandelkamer en in het ziekenhuis. 

Sommige reacties zijn verrassend, anderen roepen eerder een WAT?!-reactie op. Feit is wel dat onderstaande acties en reacties niet zo zeldzaam zijn als je misschien denkt. Veel kinderen (zeker in het buitenland) krijgen op school geen les over hun lichaam, dus weten ze ook niet hoe je bijvoorbeeld zwanger raakt. In sommige gemeenschappen is over sex praten nog taboe, dus weten mensen niet hoe het moet.

Of het hilarisch is, ongelooflijk of sneu laten we in het midden, maar hieronder staan acties en reacties van ouders beschreven vanuit het oogpunt van artsen (niet uit Nederland).

  1. Mijn patiënt zei dat ze nooit meer een baby wilde omdat ziekenhuizen baby's niet meer wassen. Ze is 30.

  2. Ik had ooit een patiënt die niet wist dat seks zou leiden tot zwangerschap. Ze had echt geen idee.

  3. 'Ik had astma toen ik klein was, dus denk maar niet dat je mij kan vertellen hoe ik mijn dochter op moet voeden alleen maar omdat je denkt dat je slimmer bent dan ik!' De man verlaat het ziekenhuis. Twee uur later is hij terug met zijn 6-jaar oude dochter met ademhalingsproblemen. Ze moest aan de beademing.

  4. 'Eet of drink niks na middernacht'. Dit had ik gezegd tegen een ouder van een 3-jarige vanwege een operatie aan de amandelen. De volgende ochtend waren we bezig met intuberen toen ze ineens moest overgeven (roerei bij nadere inspectie), wat ook in haar longen terecht kwam. Haar hart stopte en ik heb 25 minuten lang een hartmassage gegeven. We wisten haar terug te brengen, kapten de operatie af en brachten haar naar intensive care. Het antwoord van haar vader: 'Ze had honger. Ik dacht al dat jullie te hard voor haar waren. Het moet iets geweest zijn wat jullie hebben gedaan.'

  5. Ik moest mijn patiënt vertellen dat de reden dat haar zoon iedere dag ziek was, kwam omdat zij iedere dag pindakaas meegaf terwijl hij allergisch was voor pinda's. Ze had echt geen idee dat het een ingrediënt was van pindakaas. De zoon zat al op de middelbare school en wist het ook niet.

  6. Ik had een patiënt die de temperatuur van haar baby checkte door de oven voor te verwarmen en een hand ervoor te houden terwijl ze de andere hand op het voorhoofd van haar baby hield. Ze vertelde de verpleegster dat haar baby 250 graden koorts had.

Herinneringspakket Banner

  1. Een moeder bracht haar kinderen naar de eerste hulp omdat ze buikpijn hadden door het eten van teveel snoep. Ze waren nog steeds Mars-repen aan het eten terwijl ze in de behandelkamer waren. Ik moest haar uitleggen dat ze minder snoep moesten eten en ze keek me aan alsof ik drie hoofden had.

  2. Een vrouw kwam de behandelkamer binnen met haar 6 maanden oude baby en ze had een flesje met een goedje dat verdacht veel leek op chocolademelk. Ik begon haar uit te leggen dat ze haar kind geen chocolademelk moest geven. Ze onderbrak me en zei: 'Oh, dat is geen chocolademelk, dat is koffie! Hij vindt het heerlijk!'

  3. Ik heb meer dan één ouder uit moeten leggen dat ze hun kind geen Dr Pepper uit een flesje moeten geven.

  4. Ik moest een 27-jarige vrouw uitleggen dat het normaal was iedere maand een week lang bloedingen te hebben en waarom. Ze had twee kinderen.

  5. Ik kreeg een stel binnen dat al meer dan 2 jaar bezig was om zwanger te worden. Ik stelde alle normale vragen: hoe vaak ze sex hadden, of ze al eens eerder zwanger was geweest etc. Iets leek een beetje vreemd te zijn tijdens het consult dus ik bleef vragen stellen. Uiteindelijk vroeg ik of hij wel klaarkwam als hij nog in haar zat. Beiden keken verward. Het bleek dat het stel sex had zonder enige vorm van penetratie en ik moest dus gaan uitleggen hoe dat werkte. Ik had afbeeldingen nodig.

  6. Ik kreeg een patiënt binnen die erg van streek was. Ze was zwanger en begreep niet waarom. Ze gebruikte gewoon de pil. Na een hele tijd met haar gepraat te hebben kwam ik erachter dat ze de pil alleen nam op dagen dat ze sex had, voor de rest niet.

  7. Ik kreeg een jonge vrouw over de vloer die kwam om haar pessarium op te halen (je weet wel, het vrouwencondoom). Ze kwam na een maand terug voor een nieuwe, en droeg het pessarium als een armband om haar pols.

  8. Mijn patiënt kwam binnen met haar vriend en ze keken me een beetje beschuldigend aan, alsof ik de oorzaak was van hun probleem. Wat bleek? De pil die ik voorgeschreven had zorgde voor buikpijn bij het meisje, dus galant als hij was slikte de jongen de pil in haar plaats.
Daisy van Schaijik

Door

15 november 2019

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.