10 leuke vader - baby uitjes

10 leuke vader - baby uitjes

Papa's willen steeds vaker en steeds meer tijd doorbrengen met de kinderen. Dit zijn leuke uitjes voor vaders en kind!

Go papa! Maarre, wat zijn nou leuke dingen om te doen met een baby? En papa moet het ook nog leuk vinden natuurlijk. Hieronder staan een aantal baby uitjes en activiteiten die papaproof zijn (ook mamaproof natuurlijk!). 

1. Het park

Een heel simpel uitje en vaak is het vlak om de hoek. Even het huis uit en genieten van de frisse lucht is goed voor jullie allebei, dus neem het ervan. Wijs naar de dingen die voor je baby interessant kunnen zijn, zoals de vogels die voorbij vliegen of de buurman die zijn heg aan het bijknippen is. Die dingen die voor jou de normaalste zaak van de wereld zijn, kan je baby heel interessant vinden.

2. Zwemmen

Het strand, het zwembad of gewoon een opblaasbaar badje: insmeren met zonnebrand en gaan! Baby's vinden het lekker in het water rond te dobberen en jij zal het ook geen probleem vinden de kleine voort te duwen in z'n bandje.

3. De bieb

De kinderafdeling van de bibliotheek heeft enorm veel leuke boeken: boeken met kleuren, voelboeken en boeken met geluiden van bijvoorbeeld dieren. De meeste bibliotheken hebben ook speelgoed op de kinderafdeling dat voor je baby nieuw is. Zo ben je er even lekker tussenuit en je hoeft vaak niet ver van huis. Sommige bibliotheken hebben ook speciale voorleesochtenden of voorstellingen speciaal voor baby's of kinderen, dus het is de moeite waard om dat uit te zoeken.

4. De markt

En wat voor markt maakt dan niet uit. De groenten- en fruitmarkt is een en al kleur en geur, net als de bakker en de kaasboer. Bij de kledingkramen kan je kleine zich vergapen aan alle verschillende stoffen en de sieradenkramen glinsteren en blinken je tegemoet. Er is zoveel te zien dat het voor je baby al een hele belevenis is!

5. Boerderij

Ga naar de dichtstbijzijnde boerderij en laat je baby kennismaken met alle dieren die daar leven. Koeien, varkens, kippen, geiten, schapen, paarden... De toegang is vaak gratis en je kleine kan zich daar prima vermaken met de dieren (wel natuurlijk altijd onder begeleiding).

 

6. Deel een hobby

Heb je een hobby? Waarom deel je die niet met je baby (voor zover dat gaat natuurlijk). Een muzikale papa kan zijn zoontje leren drummen. He, welke baby vindt het nou niet leuk om op dingen te slaan die geluid maken? Als je graag buiten bent kan je gerust een keer je baby meenemen. Lekker in een draagzak en je kan zo naar het strand of het bos, lekker uitwaaien met z'n tweeën. Auto-gek? Ze zijn natuurlijk nooit te jong om met auto's te spelen, hoewel je nu nog even genoegen moet nemen met een Cars-knuffelauto...

7. De dierentuin

Blijft een echte klassieker voor het hele gezin, maar kan ook een heel leuk vader-baby uitje zijn. Laat hem of haar kennis maken met alle dieren en de geluiden die ze maken, en benoem ze ook allemaal bij naam. Nu zal je baby ze misschien nog niet onthouden, maar het kan geen kwaad alvast de juiste naam bij het juiste dier te zetten. Heeft de dierentuin een mooi aquarium zoals Blijdorp of Burgers Zoo? Doen! (En de entree voor baby's is gratis, mooi meegenomen.)

8. Het aquarium

Het aquarium is vaak een donkere plek (en stinkt zelden in vergelijking tot een dierentuin) dat een prima plek is voor een vader-baby uitje. Je baby vindt de glinstering van de vissen en de bewegingen die ze maken vast interessant en je kan vaak heel makkelijk ergens gaan zitten en gewoon samen naar de vissen kijken.

9. Speeltuin

De speeltuin zien mensen vaak als iets voor de wat oudere kinderen, maar voor een baby is het ook ontzettend leuk! Denk maar aan de brede schommels waar je baby in kan liggen. Of ga naar een speelplaats in een winkelcentrum, daar hebben ze vaak een ballenbak. In een groot speelpark als het Linnaeushof en Plaswijckpark heb je zelfs een combinatie van een waterspeeltuin, wandelpark, binnenspeeltuin en dierenpark.

10. Vrienden

Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar als je een vriend hebt met kids kan je daar ook prima langsgaan. De ene keer ga je naar hem en de andere keer komt hij naar jou toe met zijn kind. Je kan de kids samen laten spelen terwijl jullie kunnen bijpraten. Ideale situatie en combinatie.

Zelf nog leuke ideeën voor uitjes (zowel voor mama als voor papa?) Laat je ideeën hieronder achter. 

Daisy van Schaijik

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.