8 redenen waarom kokos zo gezond is voor (aanstaande) mama's

8 redenen waarom kokos zo gezond is voor (aanstaande) mama's

Kokos: een natuurlijk wondermiddel! Kokos is, zoals je misschien wel weet, ontzettend gezond. De olie van een kokosnoot heeft veel gezondheidsvoordelen en kan een aantal zwangerschapskwaaltjes of mama-kwaaltjes zo laten verminderen of verwijderen.

Kokos: een natuurlijk wondermiddel! Kokos is, zoals je misschien wel weet, ontzettend gezond. Een bonus: het ruikt ook nog eens erg lekker. Maak je klaar voor je nieuwe food-obsessie! 8 redenen waarom kokos zo gezond is voor (aanstaande) mama's.

1. Verkoudheid? Nee hoor.

Kokosnootolie heeft antibacteriële eigenschappen en kan dus helpen om verkoudheid, griep en andere virussen te voorkomen. Twee eetlepels olie per dag (in je drankje of in je maaltijd als je niet zo'n fan bent van de sterke smaak) helpt om je immuunsysteem sterk te houden.

2. Bron van laurinezuur

Na borstvoeding is kokosnootolie een goede bron van laurinezuur. Men denkt dat kokosnootolie ook helpt bij het stimuleren van de melkproductie tijdens het borstvoeden. Hier is helaas nog geen definitief bewijs voor gevonden.

3. Goede vervangers voor melkproducten

Kokos is een mooi alternatief als je melkproducten tijdens je zwangerschap en borstvoeding wilt vermijden. In plaats van boter en melk neem je nu gewoon de kokosvarianten. Zeker als je denkt dat je kind koemelkallergie heeft is kokos een aanrader. (Denk er alleen wel aan genoeg te variëren met andere producten als rijstmelk en havermelk.)

4. Kokos helpt bij zwangerschapssymptomen

Als je last hebt van misselijkheid of constipatie kan een klein beetje kokosnootolie al helpen om de symptomen te verlichten. De olie heeft een verzachtend effect op je maag en kan de bacteriën uit je slokdarm halen die brandend maagzuur veroorzaken.

5. Goed voor droge huid

Kokosnootolie is in het algemeen heel goed voor de droge huid. Smeer een beetje op de huid op de plaatsen waar het irriteert. Het vet van de kokos maakt de huid dan weer zacht en soepel. Ook kan je het eventueel op je tepels gebruiken als die droog of beschadigd zijn van het borstvoeden.

6. Straie

Hoewel er geen definitieve, goed werkende oplossing is tegen huidstriemen, kan kokosnootolie wel helpen door de huid soepel en vet te houden.

7. Massageolie

Vooral voor jou heerlijk. Een beetje kokosnootolie en een massage maakt je huid zacht en het ruikt nog eens lekker ook. We raden alleen aan om het niet voor je baby te gebruiken omdat de olie een verkoelend effect heeft. Ook de lucht kan te sterk zijn voor je baby (ze zijn tenslotte erg gevoelig voor luchtjes) maar jij kan rustig je partner even lief aankijken voor een heerlijk ontspannende massage.

8. Gebruik op droog haar

Als je last hebt van droog haar (nog zo'n leuk zwangerschapssymptoom) kan je een beetje kokosolie bij de haarwortels smeren. Even laten intrekken en daarna goed uitspoelen. Een prima haarmasker!

Daisy van Schaijik

Door

22 oktober 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.