Baby jumping festival

Baby jumping festival

Dit is wel een heel opmerkelijk festival in Spanje! Elke jaar worden in dit dorp een baby jumping festival georganiseerd. Een wat? Ja precies het schijnt de baby's te zuiveren.

Het is een van de meest bizarre en ook wel een beetje enge 'feesten' die plaatsvinden in Spanje. En nee, we hebben het niet over stierenvechten, of over het festival waarbij mensen massaal tomaten naar elkaar gooien. In een klein dorp organiseren de bewoners ieder jaar een baby jumping festival, waarbij jonge mannen over pasgeboren baby's springen. 

Ja, je leest het goed: baby jumping festival. Het festival is onderdeel van een aantal katholieke feesten voor het Corpus Christi en de bewoners doen het al sinds 1620. Bij dit festival worden pasgeborenen op de grond gelegd op matrassen in inbakerdoeken of nette kleren. Ze worden gezegend en met bloemblaadjes bedekt. Vervolgens springen jonge mannen, gekleed als duivels, over de jonge kinderen. Hoewel dit misschien eng klinkt, is de bedoeling heel nobel: de zielen van de baby's zuiveren en hen beschermen tegen eventuele ziekten en kwade geesten. Voor zover bekend zijn er geen baby's gewond geraakt door de 'duivels', maar het spring-gedeelte vinden we toch wel een beetje gevaarlijk. Wat vind jij? Bekijk de video en oordeel zelf.

Daisy van Schaijik

Door

30 september 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.