16 dingen die vrouwen (mama's) niet willen horen

16 dingen die vrouwen (mama's) niet willen horen

Dit zijn echt van die dingen die vrouwen niet willen horen (en de meeste moeders waarschijnlijk ook niet!).

'Moet jij niet onderhand aan kinderen beginnen?' of: 'Als je nog langer wacht dan is de leeftijd tussen die twee wel heel groot.' Sommige mensen lijken er maar geen genoegen mee te nemen dat je geen (of misschien maar één) kind wil.  Waarom? 

We kunnen ons goed voorstellen dat je na één kind soms dezelfde vragen naar je toe krijgt geslingerd als iemand zonder kids. 16 dingen die vrouwen, (en vaak toch ook mama's met oudere kids) niet graag horen. + een mogelijk antwoord dat je kunt geven mocht je het toch te horen krijgen. De antwoorden kunnen een beetje een negatieve lading hebben, maar het zijn vaak wel de dingen die als eerste door je hoofd schieten als je onderstaande opmerkingen hoort.

1. Die biologische klok begint nu wel te tikken hoor.

Eeehhh... oké? Moet ik dan opschieten ofzo? Als ik geen kinderen (meer) wil, dan is dat toch helemaal mijn beslissing? En daarnaast, ik weet zelf ook prima hoe oud ik ben. Daar hoef je mij niet aan te herinneren...

2. Het besluit om (twee) kinderen te krijgen was de beste die ik ooit heb gemaakt.

Dat is heel fijn voor je, dat het jouw beste beslissing ooit was. Zo heb ik er zelf ook wel een paar. Ge-wel-di-ge beslissingen, stuk voor stuk. En die zijn voor mij net zo belangrijk als jouw besluit om (twee) kids te krijgen. Is dat trouwens wel een 'besluit'? Klinkt zo zakelijk, alsof het niet met een klein mensje te maken heeft?

3. Kinderen geven het leven zin.

Dus als je ze niet hebt heeft je leven geen zin? Wie heeft dat bedacht? Hoe weten mensen met kids nu of mijn leven zonder kids geen zin heeft? Dan zou iedereen dus zonder kinderen geen zinnig leven hebben. Hmm... volgens mij trekken we hier wel heel snel conclusies. Ik ben al heel gelukkig met m'n vriend.

4. Het moet heerlijk zijn om geen verantwoordelijkheden te hebben.

Pardon? Zijn kinderen de enige verantwoordelijkheid die je hebt dan? Dan vraag ik me af hoe jouw huis en leven eruit zien... Zorgen voor je huis, werk, vrienden en familie zijn ook verantwoordelijkheden hoor.

5. Je zou echt wel een goede moeder zijn.

Dit is waarschijnlijk een van de best bedoelde opmerkingen, die je vaak kan beantwoorden met een 'ja leuk, bedankt' en het daarbij laten. Jij bent blij met je leven zoals het nu is.

6. Wil je niet dat iemand voor je zorgt als je ouder bent?

Met die nieuwe wetten en regelgeving misschien niet zo'n rare. Maar dat lijkt me toch echt de verkeerde motivatie om kids te krijgen. Of ga je ze van kleins af aan al leren dat zij later goed voor je moeten zorgen, omdat dat de reden is dat je ze ter wereld hebt gebracht? Hmm...

7. Je verandert nog wel van gedachten.

Eh, nee? Het klinkt nu bijna als iets waar geen ontkomen meer aan is. Moet het besluit om (meer) kinderen te krijgen niet spontaan en eh, leuk zijn?

8. Het moet fijn zijn zoveel vrije tijd te hebben.

Right, ik zit ook echt de hele dag thee te drinken en bonbons te eten. Nee dank u, mijn leven is ook druk, hoewel ik het anders indeel dan jij.

9. Ik zou willen dat ik uit kon slapen.

Komt vanzelf wel een keer, dus stop met zeuren en doen alsof het een misdaad is dat ik wel uit kan slapen. Kom op zeg, als je kiest voor kinderen weet je dat slapen iets voor op het lange-termijn lijstje is. Ik voel met je mee, maar als je er iedere week mee komt is het nieuwe er ook wel snel af..

10. Je krijgt er misschien spijt van als je langer wacht (met de tweede/derde).

En jij krijgt er misschien spijt van dat je ooit aan kinderen bent begonnen, maar dat ga ik dan ook niet iedere keer tegen je zeggen. Hoewel... misschien nu  dus wel. Ha..haha..

 

11. Je zal wel eenzaam zijn.

Staat dat op mijn voorhoofd? Zie ik er ongelukkig uit of zo? Ik heb een vriend/man, een druk sociaal leven en mijn werk, leuke shopping trips en vakanties, is het een verplichting daar (meerdere) kinderen aan toe te voegen?

12.  Wat als je ouders jouw niet hadden?

Dan was ik niet geboren. Feit. Punt uit.

13. Je gaat gewoon door een bepaalde fase in je leven.

Als je die fase bedoelt waarin ik geniet van mijn leven en mijn dromen en ambities achterna jaag dan ja. En waarschijnlijk duurt die fase nog tot mijn tachtigste. En I'm lovin it.

14. Je bent wel egoïstisch.

Nee, egoïstisch zijn is een kind krijgen om je aanzien op te krikken, zodat andere mensen je gaan zien als iemand die nu echt 'af' is. En vervolgens niet genoeg aandacht aan je kind besteden. Dan ben je egoïstisch.

15. Maar (naam van dorp of stad hier) is helemaal geen goede plaats om kinderen op te voeden!

Ik ben dat dan ook helemaal niet van plan, dus ideaal!

16. Dat dacht ik vroeger ook, maar nu ben ik volwassen.

Excuse me, mensen met kinderen zijn niet ineens meer volwassen dan iemand zonder. Dat jij volwassen moest worden voor je wist of je wel of geen kinderen wilde...

Heb jij wel eens een van bovenstaande opmerkingen te horen gekregen? En wat was jouw tegenopmerking? We horen het graag!

 

Daisy van Schaijik

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.