8 irritaties van moeders aan moeders

8 irritaties van moeders aan moeders

Ook moeders irriteren zich aan moeders. Duh! Dit zijn 8 irritaties van moeders aan moeders die het meest voorkomt.

Ok, let's face it, moeder zijn is een baan op zich. Dan heb je echt geen tijd je zorgen te maken over het geroddel op de parkeerplaats van het dagverblijf (oh, haar kind heeft nog steeds een luier! Ziet ze dan niet dat er alweer eten op haar broek zit?). Je zou verwachten dat zij, als ouders, dit toch wel begrijpen. 

1. Je fashion sense

Aankleden, eten geven, speeltje mee en je kind is er helemaal klaar voor. Ach, dat je er zelf dan een keer niet zo tof bijloopt moet geen probleem zijn toch? Trouwens, twee gekleurde sokken zijn nu helemaal hip!

2. Ontwikkeling van je kind

Bleeh, die 'mijn kind kruipt nu al!' - wedstrijden zijn zo 2012. En compleet overbodig. We weten nu onderhand wel dat ieder kind zijn eigen tempo heeft. No worries, die van jou komt er wel.

3. Borstvoeding of flesvoeding?

Hier willen we het liefste keihard roepen: 'bemoei je met je eigen zaken!' Jij bent de moeder, jij hebt vast een goede reden om je kind met de borst of fles te voeden. En dat horen andere mensen te respecteren.

4. Je last-minute afzeggingen

Jahaaa, je weet dat je al twee keer hebt afgezegd voor een lunchafspraak met je vriendin. Maar als je kind ziek is of alles om moet gooien omdat je op je werk ook over moeten werken, dan moet ze begrijpen dat je niet meer in de mood bent.

5. Je 'opgeruimde' huis

Laat dat opgeruimde maar weg, je huis is gewoon een puinhoop! Speelgoed in de woonkamer, vuile kleding op de trap en een puree-explosie op het keukenblad. Moeders hebben gewoon niet altijd tijd om hun huis netjes te maken.

6. Het gedrag van je kind

Kids zijn onvoorspelbaar, en gooien er soms dingen uit die je ze liever niet had horen zeggen. Maar kom op, dat heeft iedere ouder toch wel eens?

7. Je opvoeding

Nog een keer: het is jouw kind, en jij kiest de manier van opvoeden. Andere mogen adviezen geven, ok, maar daar moeten ze het bij laten.

8. De naam van je kind

Een moderne of traditionele naam, een naam waar je goede herinneringen aan hebt... namen kies je met een bepaalde reden en andere moeders hoeven je keuze niet te bekritiseren. Hoewel...soms... als je naam in het lijstje met verboden babynamen staat kan je misschien beter voor optie B gaan.

Waar heb jij vaak discussies over? Of als jij aan het roddelen bent over andere moeders, waar heb je het dan over? Laat het ons horen en deel je favoriete 'roddels'  met ons!

Daisy van Schaijik

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.