6 bekendste ruzies van aanstaande ouders

De 6 meest voorkomende ruzies die aanstaande ouders hebben en natuurlijk hoe je ze op kan lossen.

'Ah, was de baby niet schattig op die echo's?' Je zou wensen dat dit soort gesprekken de enige zijn die je over de baby hebt. Maar in de realiteit heb je soms (verhitte) discussies over van alles en nog wat. Dit zijn de 6 meest bekendste ruzies van aanstaande ouders.

Het naamgevecht

Ok, sommige ouders hebben gewoon prettige gesprekken waarin ze mogelijke babynamen met elkaar overleggen. Sommigen....niet. De een wil een unieke naam terwijl de ander blij is met een naam uit de top 10.

Wat moet je doen?

Probeer in ieder geval niet midden in de discussie de mening van je partner te veranderen. Werkt niet! Bewaar de discussie voor een later tijdstip als jullie allebei kalm zijn. Kijk wat acceptabel is voor jullie beiden. Dat betekent vaak dat jullie alle twee iets in moeten leveren. Maak beiden een top 10 lijst misschien zit er bij jullie allebei overlap in?

Het 'Je bent egoïstisch-gevecht'

Komt zo vaak voor dat het al bijna gewoon is. Hij skipt dokterafspraken omdat het op zijn werk zo druk is, terwijl jij alleen nog maar over je zwangerschap kan praten. Jij bent de enige die zwanger is, en dat kan soms isolerend werken.

Wat te doen?

Verzamel een groep vriendinnen bij wie je al je zwangerschapskwaaltjes uitgebreid kan bespreken. En zeg tegen je partner wat je wil. Hij is niet zwanger, dus kan zich niet altijd voorstellen wat je nodig hebt. Vertel het hem in plaats van uit te barsten in een tirade waar hij weer niks van begrijpt. En laat hem duidelijk merken dat hij nog steeds belangrijk voor je is.

Het seks-gevecht

Dat klinkt leuker dan het is. Tuurlijk, je ziet er fantastisch uit met je glanzende huid en grotere borsten en je partner kan er niets aan doen als hij geil wordt (come on, heb je jezelf wel eens gezien?). Maar het enige wat jij wil is met een slaapmasker op bed liggen. Of je maakt je teveel zorgen over zwangerschapskwaaltjes die tijdens de seks kunnen gebeuren. Lees dan het artikel: 5 grote seksmythen tijdens de zwangerschap.

De oplossing? 

Ja seks is nu gewoon anders. In het eerst trimester ben je wellicht erg moe. Dat je dan 4x per week niet haalt is niet gek. Toch is het belangrijk om het niet te skippen. Het zorgt voor intimiteit die juist heel belangrijk is tijdens je zwangerschap. Dus een schop onder je kont en maak zin!

Het schoonfamilie-gevecht

En jij dacht dat je die schoonfamilie onder controle had? Een zwangerschap zorgt weer voor een heel nieuw scala aan vervelende vragen. Bepaalde babynamen die je op je shortlist moet zetten of zelfs nu al opvoedadvies... Het liefst wil je dat hij er iets over zegt, maar ja, het is zijn familie he..

Hoe los je dit op?

Teamplay! Jij en je partner zijn de ouders van je baby, en jullie bepalen. Als het geen boeiend onderwerp is, ga dan de discussie in met een knipoog. Je hoeft ze toch niet serieus te nemen. Als het een grote issue is, spreek dan met je partner af dat hij even de leiding neemt. Probeer ook je schoonfamilie te begrijpen. Zij zijn de toekomstige opa en oma van je baby en zijn razend enthousiast.

Het geld-gevecht

En daar hebben we een bekende die je waarschijnlijk wel in het rijtje had verwacht: geld. Je hebt geen idee wat een kind kan kosten, en dan kan het totaalplaatje nog wel eens tegenvallen.

Hoe lossen we dit op?

Maak samen een budget. Geloof het of niet, de meeste stellen doen dit niet! En dat terwijl het zoveel stress kan schelen... Zet de belangrijke uitgaven en vaste uitgaven bovenaan en zorg dat je je zoveel mogelijk aan dat budget houdt.

Het 'het waren de hormonen!' gevecht

Ai, daar hebben we ze weer. Hormonen. De plaag van iedere zwangere vrouw, en partner. Wat je eerst grappig vond vind je nu een grove belediging, en zijn intimiteit is ineens te veel. Dikke kans dat deze mini-uitbarstingen voor jou ook verrassend zijn.

Wat kan ik eraan doen?

Geef je persoonlijkheden namen! En nee, dat menen we serieus. Boze Bianca, Hysterische Haley of Dramaqueen Danielle, geef het een naam. Als je partner weet dat hij met Boze Bianca te maken heeft kan hij beter even wachten met een discussie. Als je die buien los ziet van jezelf is het voor jullie duidelijk dat dit niet is wie je normaal bent. Door deze namen te gebruiken schiet je misschien zelfs weer in de lach! Bonus!

Daisy van Schaijik

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.