10x De leukste kinderboeken over Sinterklaas

Kinderboeken over Sinterklaas zijn te gek om cadeau te geven en samen te lezen. Zo kom je helemaal in de Sinterklaas-stemming!

Samen leuke kinderboeken over Sinterklaas lezen, is een goede manier om helemaal in de Sinterklaas-stemming te komen! Er zijn rond deze tijd van het jaar echt mooie boekjes over het Sinterklaasverhaal verkrijgbaar. Ik zette de leukste Sint-boekjes op een rij!

Sinterklaasboeken zijn geweldig als (schoen)cadeautje, maar ook om vóór de aankomst van Sinterklaas en zijn Pieten alvast in de stemming te komen. En ach, sommige kindjes lezen het liefst het hele jaar door kinderboeken over Sinterklaas. Dit is mijn top 10!

Sinterklaasboeken

1. SinterWoezel en Pietje Pip

Sinterklaas is in het land, Woezel en Pip mogen hun schoentje zetten! Wat zou het worden? Een step of een raceauto? Pip droomt van een ritje op Sints paard. Midden in de nacht schrikken Woezel en Pip wakker. Er wordt geklopt op het hok! Wie o wie zou dat nou zijn?

Bestel dit boek hier >>

2. De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas

De zusjes Saar en Janna kunnen haast niet wachten totdat Sinterklaas weer in Nederland aankomt. Natuurlijk staan ze de Sint en zijn pieten op te wachten bij de intocht, mogen ze hun schoen zetten, kijken de zusjes naar het Sinterklaasjournaal en vieren ze pakjesavond. Op school kan Janna een echt pietendiploma verdienen! Maar Saar en Janna vinden het ook spannend. Door alle drukte vergeet Janna haar brief aan Sinterklaas te geven, weet hij nu wel wat ze als cadeautje wil op pakjesavond?

Bestel dit boek hier >>

Sinterklaas-kinderboeken

3. Boer Boris - Een paard voor Sinterklaas

Wie kun je het beste inschakelen als de schimmel van Sinterklaas van de trap is gevallen? Boer Boris natuurlijk! In een brief naar Boer Boris vraagt Sinterklaas of hij Knol een weekje mag lenen. Knol voelt zich vereerd en laat zich het dak op hijsen om zijn draf op de nok te oefenen. Maar dat valt vies tegen, want Knol blijkt hoogtevrees te hebben...

Bestel dit boek hier >>

4. Bobbi viert Sinterklaas

Bobbi staat heel blij te springen
en hij zingt een vrolijk lied.
Dan roept Bobbi: 'Kijk daar zijn ze:
Sinterklaas en Piet!'

Bestel dit boek hier >>

kinderboeken over Sinterklaas

5. nijntje Sinterklaas-omdraaiboek

Dat is een mooi cadeau: een dubbeldik omdraaiboek van nijntje met daarin twee Sinterklaasboeken! In 'nijntje zet haar schoen' lees je over wat er allemaal gaat gebeuren: van de aankomst van Sinterklaas tot een cadeautje in je schoen vinden. In 'nijntje zingt voor Sinterklaas' staan bekende Sinterklaasliedjes die nijntje en haar vriendjes zingen: van 'zie ginds komt de stoomboot' tot 'dag sinterklaasje'. Zing je mee?

Bestel dit boek hier >>

6. Jip en Janneke - Sinterklaas komt!

Sinterklaas komt! Jip en Janneke kunnen niet langer wachten... Veel te vroeg zetten ze hun schoen en maken ze ruzie over welk liedje ze zullen zingen. Maar dan komt Sinterklaas eindelijk écht bij ze op bezoek en worden Jip en Janneke beloond met de allermooiste cadeaus.

Bestel dit boek hier >>

kinderboeken over Sinterklaas

7. Dag, Sinterklaasje

Het is midden in de nacht en iedereen slaapt. Papa, mama, Marieke en Sam. Overal in huis is het donker, behalve bij Lieke op de kamer, want daar schijnt de maan naar binnen. Lieke wordt er wakker van en kan niet meer in slaap komen. Ze denkt aan Sinterklaas. Morgen komt hij aan met de stoomboot. Morgen zal Lieke hem zien, van vlakbij, van zo dichtbij dat ze hem een hand kan geven. Zou Lieke dat durven? Voor Sam en Lieke breekt een spannende tijd aan, met schoen zetten, verlanglijstjes maken en veel sinterklaasliedjes zingen!

Bestel dit boek hier >>

8. Gouden Boekjes - Het verhaal van Sinterklaas

Het verhaal van Sinterklaas vertelt de ware geschiedenis van Sinterklaas. Dat hij heel oud is, een baard en een mijter heeft en cadeautjes geeft weet iedereen. Maar wie weet waarom de Sint geboren in Turkije, zijn verjaardag elk jaar viert in Nederland? En waarom zijn vrienden, de Pieten, altijd roetvegen op hun gezicht hebben. Als je Het verhaal van Sinterklaas gelezen hebt, weet je alles; ook over arme bedelkinderen en grote valse honden. Het verhaal van Sinterklaas is een inclusief verhaal voor iedereen.

Bestel dit boek hier >>

Sint-boeken

9. Sinterklaas voor grote kinderen

In dit boek komt naar voren wie Sinterklaas écht was, welke wonderen hij verrichtte en waarom hij heilig werd verklaard. Daarnaast zorgt het ervoor dat de waarheid geen koude douche wordt, maar een uitermate zachte landing. Een die het kind recht doet. Sinterklaas voor grote kinderen geeft het Sinterklaasfeest een onverwachte, extra dimensie en zal het onthullen van het geheim voor veel ouders gemakkelijk maken.

Bestel dit boek hier >>

10. Fien & Teun spelen Sinterklaas en Pietje

Hoera, Sinterklaas is in het land! Fien en Teun mogen vanavond hun schoen zetten. Ze kunnen bijna niet wachten tot het zover is. Ze spelen dat ze Sinterklaas en Pietje zijn. Ze pakken cadeautjes in, strooien met pepernoten en vullen de schoenen van papa en mama met echte nepcadeaus. Zo gaat de tijd heel snel voorbij! Zou de Sint ook iets in de klompjes van Fien en Teun stoppen?

Bestel dit boek hier >>

Marieke van Boven

Door

06 november 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.