21x Dingen waar peuters héél boos om kunnen worden

Peuters hebben een zwaar leven. Wij verzamelden 21 dingen waar peuters héél boos om kunnen worden! En waar wij stiekem heel hard om lachen...

Het is heus niet makkelijk om een peuter te zijn. Sterker nog: peuters hebben een héél zwaar leven! Hoe zwaar dat leven wel niet is, vroegen wij aan mama’s uit onze Mombitious Facebook-groep. Lees snel waar hun peuters heel boos om kunnen worden... (en waar wij mama’s stiekem heel hard om moeten lachen).

Het is een fenomeen: de peuterpuberteit. Zo’n beetje tussen de 2 en 4 jaar ontwikkelen peuters een eigen wil die zo sterk is, dat ze er zelf soms geen raad mee weten. Zo beland je als ouders in situaties waarin je peuter enorm boos wordt om niks. Naja, niks... Noem het maar niks.

Wij verzamelden heel veel redenen waarom het gewoon echt heel zwaar is om een peuter te zijn:

 1. “Sierra (3) heeft een ‘Elsa-jurk’. Die was tijdens de hittegolf nat geworden, omdat ze met water speelde. De wereld verging, ze flipte ‘m compleet.”

 2. “Als er een klein nat plekje op zijn broek of trui zit, moet het direct uit. Dikke drama, want het is NAT!”

 3. “Dat je met je kind naar boven gaat en de deur naar de gang open doet. Die deur wilde zij open doen!!!”

 4. “Hoe ik het in mijn hoofd haal om m’n zoon een rood bakje te geven in plaats van een blauwe…”

 5. “Zoon kreeg een rijstwafel met een plakje kaas, maar hij hield de rijstwafel steeds ondersteboven, waardoor de kaas er iedere keer af viel. Hij begreep maar niet dat hij zijn rijstwafel andersom vast moest houden. Zijn wereld verging. Heb hem nog nooit zo boos gezien!”

 6. “Ik likte even een druppel van het ijsje van mijn peuter, omdat hij smolt. Grootste fout van mijn leven natuurlijk. De peuter flipte ‘m.”

 7. “Dat ze om 7.00 uur in de ochtend naar de vriezer loopt en vraagt om een ijsje. En dan heel boos en verdrietig is dat dat nog niet mag… Hoezo is ijs geen ontbijt?!”

 8. “Mijn zoon werd heel boos, omdat hij zijn rugtas niet op zijn rug mag/kan dragen in de autostoel…”

 9. “Net een nieuwe bank in huis. Boos zijn, omdat je geen likje van de nieuwe bank mag nemen!”

 10. “Ik vroeg mijn dochter Olivia (3 jaar) wat zij op haar boterham wilde. ‘Pindakaas’, was het antwoord. Zo gezegd, zo gedaan. De wereld was te klein. Kwaaaaad dat ze was!! Dus besloot ik haar boterham dan zelf te nemen en voor haar een nieuwe te smeren. Ik vroeg haar opnieuw wat ze dan wél op haar boterham wilde. Haar antwoord? Pindakaas.”

 11. “Dat je pannenkoeken wil eten, maar de eieren zijn op, dus moet mama die even snel gaan kopen in de winkel terwijl jij bij papa achterblijft. Maar dat je eigenlijk niet wil dat mama weggaat. Maar wel trek hebt in pannenkoeken. HUILEN! Wat een dilemma’s...”

 12. “Oma paste op en draaide het flesje met de vitaminedruppels open. Dikke tranen, want de peuter wilde zélf het flesje opendraaien. Arme oma snapte er niks van…”

 13. “Dat papa je brood heeft gesmeerd in plaats van mama. DAT KAN TOCH NIET!”

 14. “Dat je als peuter zelf je onderbroek wil aantrekken, maar dat lukt niet, omdat hij onder je billen blijft hangen. Dikke frustratie, want dan moet mama tóch helpen. En daar ben je dan eigenlijk te trots voor…”

 15. “Een (door de peuter) kapot gescheurde sticker die niet meer gemaakt kan worden. Mama kan ook niks.”

 16. “Dat mama je broodje zomaar doormidden scheurt, omdat je het dan makkelijker kan eten! Dat was niet de bedoeling! En dat ze de twee stukken dan ook niet meer aan elkaar kan plakken, tsssk…”

 17. "Een bijna-peuter die 2,5 uur krijst bij de trapkastdeur, omdat hij de hond een koekje wil geven... maar de hond is niet thuis."

 18. "Peuterterror net tijdens het eten, want de aardbeien waren rood. En ze wilde geen rode aardbeien."

 19. "Ze was woedend dat er geen vogels op haar bezem kwam zitten toen ze daarmee in de lucht aan het zwaaien was."

 20. "Ze ging flippen, omdat ze niet overal aan mag likken, ook niet aan vreemde mensen. Want ze is nu in de fase dat ze een poesje is..."

 21. "Omdat ze niet bij de trapleuning kan. En nee, ze wil geen hulp."
Marieke van Boven

Door

01 september 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.